Скандалният трансфер на Жуниор Мапуку в Уади Дегла набира все по-голяма сила, след като Gong.bg разбра, че Берое категорично е отхвърлил оферта от египетския отбор за 25-годишния нападател.

Това за пореден път потвърждава информацията, че договорът на Мапуку с Уади Дегла е неправомерен, тъй като футболистът има действащ контракт с Берое до 30 юни 2016 година. 

От Уади Дегла са предложили на Берое 150 хиляди долара за конгоанския нападател, но офертата не е била приета.

Още по-шокиращото е, че в преговорите с Уади Дегла Мапуку е бил представляван от бившия юрисконсулт на ЦСКА Радостин Василев, въпреки че има договор с мениджъра Валид Бушенафа, а интересите му в България също така се представят от мениджъра Майез Мустафа.

Новината за нов клуб на Жуниор Мапуку е доста шокираща като се има предвид, че той има действащ договор с Берое.

Очаква се реакцията на старозагорския клуб, който със сигурност ще потърси своите права.

Мапуку на своя воля от 18 август не тренира с Берое. Той първоначално симулира контузия, а от 21 август не е в Стара Загора.

През миналата седмица нападателят публикува съобщение на страницата си в социалната мрежа „Facebook”, в което обяви своята раздяла с Берое. Това обаче не отговаря на истината, защото Мапуку продължава да има действащ договор със старозагорци до 30 юни 2016 година.

След мача с Ботев Пловдив старши треньорът на Берое Петър Хубчев бе категоричен, че след своеволното си поведение Жуниор Мапуку няма повече място в отбора му.

В същото време Хубчев за пореден път заяви след победата срещу Литекс, че Берое продължава да търси нов нападател, но той трябва да отговоря на изискванията на клуба.