Черно море записа първа победа за сезона в А група след класическото 3:0 срещу Локомотив Пловдив в 6-я кръг на първенството. В дебюта на новия треньор Никола Спасов варненци успяха да победят пловдивчани и след две равенства и три загуби, стигнаха до победата. Симеон Райков на два пъти в 56-ата и 63-ата минута и Георги Божилов в 43-ата минута донесоха успеха с 3:0 за домакините.

Локомотив Пловдив пък инкасира поражение, след равенството с Марек в миналия кръг и остава с актив от победа, три равенства и вече две загуби.

Черно море откри в края на първото полувреме, след гол с глава на Георги Божилов. В 43-ата минута Симеон Райков центрира от корнер и прати топката на главата на Божилов, който стреля в горния ляв ъгъл на вратата на Господинов.

Домакините стартираха малко плахо двубоя, но постепенно все по-често поглеждаха към вратата на Локомотив Пловдив. В 10-ата минута след разбъркване в наказателното поле на Локомотив, топката бе избита и попадна в Дани Георгиев, който пробва удар от дъгата без подготовка, но неточно. Две минути по-късно Тодор Паланков изведе Дани Георгиев, но след удара му топката бе избита в корнер от защитник. След корнера Божилов игра с глава, като отклони към Котев, който стреля с глава пред вратарското поле фронтално, но пред голлинията Здравко Илиев изчисти.

Локомотив имаше удобна възможност в 15-ата минута, когато Мартин Камбуров свали в наказателното поле топката към Якимов, който стреля от упор, но край гредата.

Черно море обаче продължи да търси шанс да открие резултата, като в 20-ата минута Симеон Райков комбинира със Сашо Александров, Живко Петков отклони от вратарското поле към близката греда, но Йордан Господинов изби в корнер. Варненци направиха принудителна смяна в 29-ата минута, като Стенио влезе на мястото на Дани Георгиев.

След подновяването на играта Черно море продължи с по-настъпателните действия. След тъч на Венков директно в наказателното поле на съперника, топката бе изчистена в краката на Котев, който стреля силно без подготовка, но топката срещна тялото на съотборника му Живко Петков.

Симеон Райков реализира втори гол за домакините в 56-ата минута. Димо Атанасов и Мишо Венков комбинираха по левия фланг. Венков напредна и центрира. Двама души от Черно море се разминаха с топката и тя попадна в Симеон Райков отдясно, който стреля необезпокояван във вратата на Господинов за 2:0. Пак Райков бе в центъра на събитията, като в 61-ата минута отправи страхотен удар от фаул. Йордан Господинов изби топката, която отиваше към долния десен ъгъл на вратата му.

Усилията на Симеон Райков дадоха резултат в 63-ата минута, когато той стреля от пряк свободен удар, топката тупна пред вратаря Господинов, удари се в него и влезе в мрежата за 3:0.

Гостите опитаха да върнат поне едно попадение, като в 67-ата минута Мартин Камбуров стреля от фаул, но в ръцете на Китанов. Симеон Райков пък продължи да тормози защитата на пловдивчани, като в 81-ата минута стреля опасно, но топката мина край десния стълб на вратата на Локомотив.

Така Черно море увеличи актива си на 5 точки, а Локомотив Пловдив остава с 6 точки.

Състави:

Черно море: Георги Китанов, Кирил Котев, Александър Александров, Живко Атанасов, Михаил Венков, Даниел Георгиев /29-Стенио/, Тодор Паланков, Димо Атанасов /77-Коконов/, Георги Божилов /70-Бекир Расим/, Симеон Райков, Живко Петков.

Локомотив Пловдив: Йордан Господинов, Ивайло Димитров, Диян Молдованов, Ангел Грънчов, Венелин Филипов, Ванчо Траянов, Богомил Дяков, Станислав Маламов, Александър Якимов /69-Карагерен/, Здравко Илиев /54-Наков/, Мартин Камбуров /82-Костадинов/.