Берое въвежда една от най-модерните съвременни технологии в своите тренировки. Още от следобедното занимание на отбора всички играчи бяха следени от новата GPS система на GPSports. Нововъведението ще даде огромно предимство в анализа на тренировките и двубоите на Берое, а подобна система се използва само от още един роден отбор. В световен мащаб обаче примерите са много, като сред тях са клубове като Реал Мадрид, Челси, Фиорентина, Атлетико Mадрид, Валенсия, Хановер 96 и др.

GPSports е най-компактната и продуктивна система на пазара. GPS системата има огромно приложение и дава детайлна информация изминатото разстояние, скоростта, формата, ускорението и здравословното състояние на даден играч. Освен това ще има възможност за моделиране на индивидуални тренировки, според показателите на футболистите, което ще минимализира риска от контузии.

Сред останалите плюсове на електронната система е възможността за точен анализ на „сухите“ числа, възможността за преценка дали даден състезател е във форма или преуморен преди мач, помага за по-точно предвиждане на срок за възстановяване след контузии. Всички данни се пазят в база данни и сравняват с дългосрочните резултати на всеки футболист. Системата дава възможност на треньорите да разберат и дали тренировката симулира по добър начин интензивността на истински мач.