Наставникът на Ботев Вили Вуцов беше доволен от представянето на тима си в мача с Хасково, спечелен навън с 2:1. Това позволи на "канарчетата" да излязат на върха, макар и временно. Специалистът говори и за хората, които насаждат напрежение в клуба. Ето какво сподели той:

"Този мач отиде повече към единоборства, както съм убеден ще се случва с повечето мачове тук заради терена. Нека да не звучи като критика към домакините, просто го отбелязвам, това си е проблем на техния отбор." 

"Но аз знаех, че няма да има динамика, противникът иска по-директен футбол. На тоя терен е много трудно, не ни се получиха нещата. Затова само казах на момчетата, че искам да са по-концентрирани пред гола, защото ще имаме положения." 

"През първото полувреме Пламен Николов и Чунчуков пропуснаха две 100-процентови положения. Но на почивката взехме мерки и след нея вдигнахме оборотите. Още от първата минута бяхме на далеч по-добро ниво." 

"Вкарахме един гол, после втори, имахме много положения. Лошото е, че допуснахме един много случаен гол заради наша грешка. Стана едно стъписване, но това са млади футболисти. Най-важното е, че трябва да изчистим тия грешки. Направим ли го, ще е добре, защото играем наистина хубаво." 

"Ако някой отбор ни надиграе и ни вкара хубави голове, само можем да го поздравим. Но от такива случайни голове след грешки само ни боли и трябва да се изчистим от тях и това ще ни е работата."

"Всичките ни смени бяха от болежки и умора. В последните минути затова домакините тръгнаха, но на хаос. Феноменалната ни публика обаче ни помогна, за което им благодаря. Видяхте колко са много на гостуване." 

"Имахме проблеми в гостуванията. Истината е, че преди в София бяхме плахи и съвсем различен отбор. Сега явно се вижда, че започваме да преодоляваме фактора гостуване и дано продължим така." 

"Не съм очаквал, че ще сме първи след седмия кръг. Мисля, че всички преди шампионата ни отписваха и ни брояха за последни след този кръг. Нека сега се порадват момчетата, те са млади и имат нужда от това." 

"Те хвърлят много енергия, страст и желание. И опитните помагат - Йордан Христов хвърли много сили, Иван Цветков също, той беше много силен. Всички смени се включиха много добре." 

"Ако си пръв и кажеш, че си зле, значи си лъжец. На всеки треньор пожелавам да има моите отношения с играчите. Защото нали са ме били бойкотирали, искали да ме сменят. Аз казвах, че има отровена атмосфера заради незнанието около напускащите." 

"А и някакви наколенкаджии от вестниците казваха, че съм се свалял на собственика ни. Истината е, че ние имаме нужда от него, той направи много. Ако някой не му е благодарен, е луд и ненормален. Надяваме се в най-скоро време да се върне, той е нашият собственик. Не искаме нов, искаме си него", сподели Вуцов.