Старши треньорът на Марек Антон Велков не бе притеснен от загубата с 0:3 от Левски, а от състоянието на неговите футболисти две седмици преди старта на първенството, когато в първия кръг тимът от Дупница гостува на Славия.

„Проблем за нас е ,че имаме неопитни футболисти“, заяви Антон Велков. „Не знаем те как ще реагират на предизвикателството А група. Другият проблем е, че тези, които са по-опитни, по различни причини не са добре подготвени. Някои от тях започнаха късно подготовка. Това са нещата, които ме притесняват. Лично аз съм убеден, че този отбор може да играе по-добре, но трябва да не пропускаме нито един ден за работа с момчетата, защото първенството вече е дошло.”

Тони Велков ще има в четвъртък разговор с Иво Паргов, за да изяснят на кои футболисти ще разчита треньора в началото на първенството.

„Не е тайна, че не разполагаме с голям бюджет“, откровен е Велков. „Не можем да си позволим много и качествени футболисти. На срещата с Иво Паргов ще се вземат някои решения, но ще ги вземем заедно. Аз винаги ще искам още нови футболисти, но който и да ми е началник, винаги ще казва, че са много.”

Какво му трябва още на Марек за да започне добре първенството в А група?

„На Марек му трябва победа“, счита Велков. „На Марек му трябва повече самочувствие, а то ще дойде с победа. Двете неща са свързани. Много се надявам момчетата, които ще дебютират в А група, да прескочат тази психологическа бариера да си играл в Б група и сега да трябва да играеш в А група. Това му трябва на Марек. Абсолютно съм убеден, че дори и в този му състав Марек може да играе по-добър футбол. Ако ще играем футбол, който Марек е играл в миналото, рискуваме да не завършваме мачовете ни с всички футболисти. Нормално е да искаме да сме по-агресивни, но и да спазваме правилата. Последната контрола няма да ми помогне да определя играещите в първите шампионатни срещи. Тези, които функционално са най-готови, те ще играят в началото.”

Какво е близкото бъдеще на Марек в рамките на първия полусезон след завръщането в А група?

„Надявам се Марек да съхрани колектива си“, иска Тони Велков. „Това страшно много е помогнало досега, а сега им трябва страшно много. Надявам се ние да не говорим за проблемите на други отбори, които ги съпътстват, а да се преборим с всичките тези противници, които са силни за нас. Първият полусезон е оцеляващ за нас, защото не можем да разчитаме само на втория полусезон.”

Велков не е готов да прецени качествата на новия играч на проби. Не е доволен и от показаното от него. Добрата му визитка няма да му помогне да остане в Марек.