Председателят на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Берое Илко Русев заяви, че основният проблем на отбора е липсата на постояноство.

„Действително класирането, което заема нашия отбор в момента ни дава надеждата, че ще успеем да се класираме сред първите шест отбора. Има още три кръга и си даваме сметка, че все още нищо не е решено. Знаем, че ще дадем всичко, което зависи от нас и ще постигнем тази цел минимум, която сме си поставили. Основният проблем, който внесе някакво сътресение в отбора бе представянето на приливи и отливи, което не ни харесва нито на нас като ръководство, нито на феновете на отбора. Постоянството е някакъв показател за добрата работа в клуба и за потенциала, който имаме. Не успяхме да имаме това постоянство. Това ме притеснява. Разговаряме с Петър Хубчев и треньорите и се работи в тази насока. Отборът трябва да търси максимума и да не губим точки от отбори, които са с по-слаб потенциал от отбора“, сподели Русев.

„Трудно ми е да си обясня точно на какво се дължи това непостоянство. Специално за загубата от Хасково видях едно отпускане на отбора. Може би момчетата си мислеха, че този мач ще бъде лесен с оглед резултатите, които имаше противника. Първото полувреме бе проспано от нашия отбор. При разгромната загуба във Варна отборът игра прилично. Спрямо играта отборът не заслужаваше такъв резултат. Случват се такива неща във футбола и не винаги нещата могат да се получават. Проблемът при нас е, че играем на приливи и отливи. Редуваме 4-5 мача с много силно представяне, след което следват 2-3 мача с по-слабо представяне. Много неща се изписаха, че има напрежение в отбора и има скандали. Лично съм разговарял с футболистите и треньорите. Напрежение е нормално да има и го има във всеки отбор. Нещата са съвсем нормални“, добави шефът на Берое.

„Що се касае до мотивацията на отбора аз съм убеден, че ако участваме в първата шестица, няма да ни липсва мотивация. Нашите футболисти обичат да играят срещу силни отбори и да се надиграват. Имаме желание да се подсилим на някои постове. Водим разговори и смятам, че ще имаме няколко нови попълнение. Идеята е да подсилим отбора и той да е по-боеспособен през втората част на шампионата. Ние сме отбор, който не се притеснява да играе срещу всеки един от съперниците. Може да победим всеки. Показвали сме го. Основният проблем на отбора е постоянството, което липсва. Там губим точки и изоставаме в класирането. Има върху какво да работим.“

„Ние още в началото на шампионата сме си говорили какво преследваме. Трябва да си гарантираме участието в първата шестица. Надявам се отборът да бъде подсилен и да има нужните качества, за да се целим по-нависоко. Не крия, че имаме амбиции да се класираме за европейките турнири, но нещата не са толкова на всяка цена. По-важното е да заслужим едно такова участие с играта, която показваме“, продължи председателят на Съвета на директорите на Берое.

„Това, което правим като ръководство е да работим последователно. Отборът се развива без да има някакви сътресения и се опитваме да надграждаме. И на мен ми се иска нещата да се случват по-добре. Работим, за да постигнем по-добри резултати. Надявам се тази година да не бъдем разочаровани, както през миналата. Надявам се да сме в първата шестица. Знам, че стадионът ще бъде пълен. Хората искат да гледат мачове на високо ниво. Феновете е най-важното да са здрави и ние да ги радваме, което ще означава, че работим добре“, каза още Илко Русев.