Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев заяви, че клубът се разделя със замесения в съмнения за „черно тото“ футболист Стивън Петков. Това лято Петков подписа договор с Лудогорец, след като предпочете офертата на разградчани пред тази на Левски, чиито юноша е. В края на миналата седмица гръмна и скандала с „черното тото“ в националния отбор до 19 години. Още тогава името на Стивън Петков бе замесено като главно действащо лице. Днес БФС официализира слуховете като стря правата на Петков и на още двама футболисти.

„Това, което знаете вие, го знаем и ние за Стивън Петков. Знаете, че се води разследване. Ние не сме нито съд, нито прокуратура, за да казваме дали някой е виновен или не. Дори и при най-малкото съмнение за нещо нередно ние като клуб сме длъжни да вземем мерки. Искам да кажа, че сме съдействали на компетентните органи от самото начало на случая. Стивън Петков още от петък не тренира с Лудогорец като ние изчаквахме решението на Дисциплинарната комисия. Ние няма как да знаем подробности от решението. При това положение Стивън Петков няма как повече да бъде наш футболист. Такова е становището на клуба. Аз лично съжалявам, че по този начин се развива кариерата на това младо момче, тъй като не крия, че ми харесва като играч. Стана ми и симпатичен. Не се чувствам много добре от това, но при наличието и на най-малки съмнения няма как да бъде футболист на Лудогорец. Ние имаме най-стриктни правила в това отношение и си ги спазваме“ каза Петричев.

Шефът на Лудогорец заяви, че е разговарял с Петков, след като скандалът се разгоря. „Разговарях с него още в петък. Той изложи своята позиция по случая и каза, че няма нищо общо с подобни неща. Ние обаче нито сме съд, нито прокуратура, за да казваме кой е виновен и невинен. Самият факт, че БФС му спира правата е достатъчно основание да се разделим с него. Ние никога няма да толерираме подобни негативни явления. При нас контролът е строг не само в мъжкия отбор, а и в юношеските формации. В никакъв случай Лудогорец няма да допусне да се замесва в подобни скандали. Радвам се, че вече четвърта година играем в елитната група и до момента е нямало и грам съмнение във феърплея“, допълни Петричев.

Относно слуховете, че дублиращата група ще бъде основен генератор на „черно тото“ шефът на шампионите каза: „Чувам, че доста хора говорят, че дублиращата група ще генерира подобен род дейности. Аз обаче нямам никакви съмнения в нашата  формация, че са почтенни момчета както футболистите, така и треньорите. Бъдете сигурни, че и при най-малкото съмнение ще реагираме веднага. Няма да има свещенни крави“.