Новият играч на Ботев Пд Момчил Цветанов сподели пред Дарик радио, че пловдивският тим е неговият дом. Младият талант допълни още, че с трансфера си от Литекс при „канарчетата“ е отгърнал нова страница в живота си.

„Приеха ме доста добре в Ботев, който е мой дом. От първата тренировка знаех къде отивам. Може би заради това предприех тази стъпка в кариерата си. Срещам стари приятели. Нови хора на много високо ниво. А професионализмът е голям. Всички подхождат с голямо уважение към мен“, започна Цветанов.

„Още от първия ден момчетата ме приеха много добре. Има такива, с които не се познавам, но с времето ще се опознаем. Като цел си поставям да си върна формата от миналия сезон, защото напоследък нямах много игрови минути и след това да зарадвам феновете на Ботев“, допълни Цветанов.

„С тази база и с организацията, със средствата и с треньора, който е в Ботев. Тимът има високи цели, а ние сме хората, които трябва да ги изпълним“

„Оставам много приятели в Литекс. Разделихме се по европейски начин. Пожелавам им успех, а от тук насетне Литекс е затворена страница за мен. Отгърнах нов лист, в чието начало пише глава „Ботев Пловдив“.

„Надявам се още в неделя, ако сметне треньорското ръководство, да усетя атмосферата. Дай Боже да вкарам много голове и да допринеса успеха на тима“, коментира футболистът.

Колкото до евентуалните сравнения между Момчил Цветанов и Динко Деменджиев, заради тяхното общо прозвище – Чико - бившият играч на Литекс сподели: „Господин Дерменджиев е легенда и е голямо име. Магьосник в краката. Надявам се да не изложа името Чико. Ще се стремя с много работа и голямо спокойствие. Г-н Дерменджиев е може един идолите на българския футбол“.