Черно море завъртя контролна среща с тима на дубъла днес преди обед, в която се наложи с 3:0. Треньорът Никола Спасов пусна някои от футболистите от представителния тим в състава на дубъла.

И трите гола паднаха в последните десетина минути на мача, който се игра в две полувремена от по 40 минути.

Попаденията бяха дело на Симеон Райков от пряк свободен удар и на Маурисио Гомес и Иван Коконов, като за последните два гола асистира най-добрият на терена Георги Божилов.

В началото на втората част той дори нацели и напречния стълб на вратата на Илко Пиргов, с шут с левия крак от 25 метра.

Дошлият на проби Маурисио Гомес, който вече кара пробен период в Левски, игра през 70-те минути за дубъла, а в последните десетина и за представителния тим на Черно море, когато реализира гол.

След края на мача Никола Спасов заяви, че е останал доволен от изявите на друг играч на проби Марчин Бругхард и нещата при него отиват към привличане в Черно море. Треньорът все още не е взел решение за нападателя Гомес, като заяви, че са прекалено кратки сроковете, в които трябва да го прецени и тепърва ще се мисли около неговото бъдеще.

Добри впечатления с изявите си в мача оставиха още Симеон Райков, Мишо Венков и Тодор Паланков, който в схемата на мъжкия тим днес игра като единствен опорен халф, а пред него зад нападателя играха Божилов и полякът Марчин Бургхард. Защитата на тима воден от Никола Спасов нямаше почти никаква работа пред вратата на Китанов. В края на мача Котев получи травма в десния прасец. Вратарят Илко Пиргов имаше много сигурни намеси на вратата на дубъла. Той дори успя да закачи топката с ръка при перфектния пряк свободен удар на Райков под лявата сглобка, но не успя да предотврати попадението.

Полският халф показа някои добри отигравания, пробва и да удара, като при втория по диагонала в наказателното поле стреля във външната страна на мрежата. Направи впечатление, че най-често борави с левия крак. Личеше му също, че не е в оптимална форма. До нападателя Гомес рядко стигаха топки, докато игра за дубъла. При първата по-удобна топка, обаче, когато се включи в края за мъжкия тим материализира асистенцията на Божилов отляво.

Първи отбор на Черно море: Китанов, Александров, Станчев, Котев, Венков, Паланков, Райков, Коконов, Бургхард, Божилов, Манолов.

Дулъл на Черно море: Пиргов, Костадинов, Ж.Атанасов, Сталев, Иванов, Йовчев, Попов, Мадоян, Д.Атанасов, Петков, Гомес (Ем.Илиев. Неделчев, Гушлев, Минков).