Лудогорец няма да прави грандиозна селекция през зимата, въпреки сериозните постъпления от доброто представяне в Шампионската лига тази есен. Това обяви президентът на разградчани Кирил Домусчиев. 

Той сподели, че при добри оферти е склонен да се раздели с някои от играчите си. Но непродаваеми към този момент са Козмин Моци, Марселиньо и други от утвърдените имена в състава. Ето какво сподели той за плановете за селекция на тима. 

"Има оферти за наши играчи, много интересно ще се получи сега през януари, защото има играчи, с които ще преподпишем, има играчи, за които трябва да решим дали да продадем. Трудно ще ни бъде и със селекцията. За да отидем над това ниво, на което сме, трябва да се инвестират доста средства." 

"Това е така защото говорим вече за едно друго ниво, за чието достигане трябва да се плаща в пъти повече, а не да си увеличиш бюджета примерно само с 10, 20 или 30 процента. Така че ще е интересно." 

"На никаква цена няма нищо в този живот. Въпросът е, че има играчи, за които ако няма сериозна оферта, трудно бихме се разделили. Единият е Моци, знаете, че преподписа. Той иска да остане включително и на административна работа след време. Той е наша легенда и неслучайно трибуната ще бъде открита през февруари с неговото име." 

"Другият, който преподписа още лятото и е много полезен за Лудогорец, това е Марселиньо. Владо Стоянов също остава, Светослав Дяков да не го изпускаме. Има играчи, с които трудно ще се разделим, особено че повечето от тях са на такава футболна възраст, която не предполага голям трансфер. Всеки иска футболисти на 21-23-25 години, но пък от друга страна това са играчи, които бягаха най-много в Шампионската лига и имат качества." 

"За Жуниор Кайсара има много оферти и ще решаваме през зимата. Нападател не бихме взели от ЦСКА, не съм видял техен нападател да ни вкара, добре, че са защитниците им."

"Имаме набелязани имена, не са от България, има и 2-3 български момчета, но няма да казвам за тях. Всичко е въпрос на пари и сметки, никога не бихме си позволили да вземем нещо, което е извън родните стандарти", сподели Домусчиев.

Той говори и колко средства би отпуснал за подсилване на състава през зимата. Според него, разградчани няма да си позволят да са разточителни, а и ще е трудно да се привлекат някои имена, защото България не е атрактивна дестинация. 

"Не много пари бих отпуснал за зимна селекция. Ние трябва да продължим да спазваме добра и консервативна финансова дисциплина, за да останем на небосклона. Не очаквайте грандиозни трансфери."

"Има и играчи, които дори с колосален трансфер не биха дошли в България, водили сме разговори с такива, така че няма как да стане. Не е въпросът само да дадеш много пари, България не е атрактивна дестинация." 

Накрая той сподели и кои са били най-хубавите му моменти през паметната 2014 г. за Лудогорец. 

"Много бяха емоционалните ми моменти. Победата над Лацио, мачът в София, на първо място е елиминирането на Стяуа... Това са моменти, които цял живот ще останат в спомените ми. а са и доста много от тази година", сподели босът на разградчани.