Лудогорец вече седмица се готви в хотела си в турския курорт Белек, където отседна и миналата година по същото време.  Подготовката се развива по план, а добрата новина за треньора Георги Дерменджиев е, че няма контузени футболисти.

Единствено Върджил Мисиджан е с по – сериозна травма, поради което се подготвя по специална програма в родината си, съобщава сайтът на разградчани.

В първата седмица от лагера Дерменджиев провежда двуразови тренировки, като в два от дните заниманието е едно.  Лудогорец се подготвя на тренировъчния комплекс в курорта редом с германския Щутгарт и австрийския Аустрия Виена.

Първата контрола на Лудогорец е на 20 януари в 16,00 ч. срещу отбора от втора германска Бундеслига Фортуна Дюселдорф. Два дни по-късно "орлите" се изправят срещу  чешкия шампион Виктория Пилзен.  Следват мачове със Заря Луганск, Стяуа, Бърно, Слован Братислава и БАТЕ Борисов.

Първата част от лагера в Турция приключва на 22 януари, след което футболистите ще бъдат пуснати в тридневна почивка. Лудогорец подновява тренировки на 26 януари отново в Турция.