Българският шампион Лудогорец представи днес нов спонсор в лицето на кафе „Спетема“.

Преди няколко дни същият спонсор бе представен и от конкурента на разградчани за титлата Левски.

На представянето собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев връчи символично фланелката с номер 9 на собственика на бранда „Спетема“ Яник Мекушин.

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев заяви, че условията по спонсорския договор са обвързани с резултатите на отбора. В същото време Яник Мекушин уточни, че засега фирмата се насочва към спонсорство само на двата клуба – Лудогорец и Левски. Той не пожела да коментира дали има и какви са приликите и разликите в параметрите на двата отбора.

„Много съм радостен, че ще си партнираме с Лудогорец, който в последните години постигна страхотни резултати.“

В същото време Кирил Домусчиев заяви, че според него Лудогорец и Левски са водили успоредни преговори със „Спетема“.

„Ние като шампиони и с мен конкретно се водят по-тежки преговори и може би затова представяме този спонсор по-късно. Ние имаме основания да поставяме определени изисквания. Аз трудно казвам да, но като кажа, изпълняваме стриктно поетите ангажименти“, каза Домусчиев.

„Виваком са спонсор на Лудогорец много от преди да започнат да подпомагат Левски. Ние от самото начало получавахме пари от тях, които отиваха в школата. Виваком вече присъства и на нашите фланелки. Нашето партньорство не много от преди Левски да си помисли, че ще има партньорство с тях. Ние сме шампион и затова преговорите с новия спонсор продължиха доста дълго. Ние можем да изискваме повече“.

Той призна, че се водят преговори с още две международни компании за спонсорство, като има вероятност от лятото Лудогорец да има нов генерален спонсор на екипа. Освен това е вакантна и позицията под номера на фланелката.

Логото на „Спетема“ ще бъде поставено на гащетата на Лудогорец.