Спортният директор на Лудогорец Методи Томанов е присъствал на мача между Астра и Ботошани от 12-я кръг на румънското първенство. Двубоят завърши с минимална победа за отбора от Гюргево 1:0, който е и лидер в класирането.

Според информацията на sportnews.libertatea.ro Томанов е гледал четирима футболисти от състава на Астра, към които от Лудогорец проявяват много сериозен интерес.

Играчите, които попадат в полезрението на българския шампион са Денис Алибец, Жуниор Мораиш, Уилиам де Аморим и Константин Будеску.

Аморим наскоро придоби румънско гражданство, което още повече ще улесни неговия трансфер в Лудогорец.

Астра изпитва сериозни финансови затруднения и почти сигурно ще се раздели с четиримата футболисти, които е много вероятно през януари да акостират на „Лудогорец Арена“.

Изданието съобщава, че Лудогорец няма да има проблем да покрие финансовите изисквания на четиримата играчи. Добрата новина за разградчани е, че и четиримата футболисти ще могат да преминат в отбора със свободни трансфери и няма да струват нито стотинка на тима.

Лудогорец е на път да измъкне пореден футболист под носа на Стяуа. Румънският гранд по всичко изглежда, че ще изпусне Аморим и ще загуби борбата за неговия подпис.

23-годишният Аморим има над 100 мача в своята кариера за отбора на Астра. Той играе като ляво крило и атакуващ халф.

24-годишният Алибец е нападател. Той попада в полезрението на Интер и дори подписва договор с клуба, но записва едва мача за „нерадзурите“, които за периода от 2009 до 2014 година го преотстъпват последователно на Мехелен, Виторул Констанца и Болоня. Алибец преминава през всички юношески формации на националния отбор на Румъния.

26-годишният Будеску играе като нападател и атакуващ халф. Той има два мача за националния отбор на Румъния. От 2005 до 2010 година е футболист на Петролул, за който има 151 мача и 41 гола. От 2010 досега е играч на Астра и има 104 мача и 41 гола.

29-годишният Мораиш е ляв бек. Кариерата му преминава през тимовете на Сао Каетано и Фреамунде преди да акостира в Астра, за който има 140 мача и 5 гола.