Локомотив Пловдив записа първа победа като гост през сезона в А група. „Смърфовете“ се наложиха много трудно при визитата си на последния във временното класиране тим на Монтана, а единствения гол в мача реализира Мартин Камбуров в началото на второто полувреме.

Това е първи успех за Локомотив Пловдив под ръководството на новия си наставник Илиан Илиев. Загубата за тима на Емил Велев пък е 12-та от началото на кампанията. Монтана няма победа в елита вече цели пет месеца и десет дни.

Мачът започна с леко териториално предимство за гостите от Пловдив, което обаче не доведе до опасности пред вратата на домакините. Футболистите на Локомотив се отчетоха с два преки свободни удара в близост до наказателното поле на Монтана, но и при двете последвали центрирания вратарят Христо Иванов нямаше особени проблеми.

Домакините постепенно изравниха играта и стигнаха до няколко корнера пред вратата на Ел Харуби. Най-доброто положение за Монтана обаче дойде в 29-ата минута и бе създадено от Иван Стоянов. Нападателят на домакините преодоля по ефектен начин Пламен Крумов и се озова очи в очи с Ел Харуби. При опита си да го прехвърли обаче, нападателят не сполучи, като стражът докосна топката, а впоследствие тя излезе в корнер.

Заключителните минути на първото полувреме отново бяха в полза на „смърфовете“. Първо Стефан Велев бе оставен абсолютно непокрит на границата на малкия пеналт след центриране отляво, но силният му шут не намери рамката на вратата. В допълнителното време на първата част, след изсипване на топката от корнер, Мартин Райнов бе най-съобразителен в наказателното поле, овладя и стреля, но право в ръцете на Христо Иванов.

Развръзката в мача дойде в началото на второто полувреме, когато Мартин Камбуров реализира поредния си гол с „черно-бялата“ фланелка. Нападателят получи топката в половината на домакините, овладя и с лекота надбяга Асен Георгиев по десния фланг, след което отправи удар по диагонала и откри. Вратарят на домакините Христо Георгиев докосна топката, но въпреки това топката влетя в мрежата.

В заключителните минути на срещата тимът на Монтана се опита да упражни финален щурм, който доведе до два фрапантни пропуска, дело на Петър Атанасов и Сергей Георгиев. Първо Атанасов преодоля с лекота вратаря на гостите, но останал сам срещу опразнената мрежа, не успя да прати топката в очертанията на вратата. Две минути преди края на редовното време Сергей Георгиев също се оказа на отлична позиция след пас на Набил Еженави, но и той от няколко метра стреля в аут.