Локомотив Пловдив посреща Черно море от 20 часа в първия мач от 27-я кръг във втората шестица. „Смърфовете“ ще се опитат да постигнат първа победа срещу своя съперник през настоящия сезон. В редовния сезон мачът между двата отбора в Пловдив завърши 1:1, а във Варна Черно море победи с 3:0. Двата тима са съперници на полуфиналите за Купата на България, като първата среща на „Тича“ бе спечелена от Черно море с 5:1. Този мач е изключително важен за "смърфовете". Победа в него може да подпечата и на практика оцеляването на "железничарите" в елита, особено ако единственият пряк конкурент в тази битка Марек падне от Левски в Дупница в събота. 

 Двубоят е от 20:00 часа на "Лаута" и ще може да бъде наблюдаван по Diema Sport и Gong Play, да го проследите в Gong.bg, както и да го слушате в ефира на Дарик радио.

Старши треньорът на Черно море Никола Спасов няма да разчита на четирима основни футболисти за шампионатния двубой срещу Локомотив Пловдив, тъй като реши да им даде почивка. Става въпрос за Мишо Венков, Стенио дос Сантос, Вилиан Бижев и Марчин Буркхард. В групата не попаднаха също невъзстановените Петър Златинов и Георги Китанов и Тони Стоичков. В нея обаче се завърна Слави Сталев.

„Седмицата започна неприятно за нас след тежката загуба от Левски в София, но постепенно настроението сред футболистите ни се повиши. Всички са амбицирани да изиграят силен мач срещу Черно море и да зарадваме нашите фенове с победа. Спас Делев и Янко Сандански са напълно готови за двубоя. Смятам, че и Радослав Димитров ще бъде на линия", сподели помощник треньорът на Локомотив Пловдив Петър Пашев. Той добави, че на този етап извън строя за възстановяващите се от по-сериозни травми Венелин Филипов и Игнат Дишлиев.

Ангел Ангелов бе определен за главен съдия на мача на “Лаута”. Виктор Главински и Николай Кънчев са помощници на арбитъра. За 4-ти рефер е назначен Георги Караколев, а събитията зад двете врати ще следят Георги Давидов и Стоян Денев.

 Двубоят е от 20:00 часа на "Лаута" и ще може да бъде наблюдаван по Diema Sport и Gong Play, да го проследите в Gong.bg, както и да го слушате в ефира на Дарик радио.