Финансовото положение на Локомотив Пловдив е много тежко, обявиха шефовете на клуба на днешната си среща с феновете. В клуба не са плащани осигуровки от месец октомври. Беше изнесена информация, че Локомотив има 1,6 милиона лева задължения към НАП. Пловдивският отбор се нуждае спешно от 35 хиляди лева, с които да излати заплатите на футболистите за два месеца.

Ръководството на Локомотив ще подаде документи за лиценз за А група във вторник и на 99% има уверение, че ще получи такъв.

Днес са водени разговори с Левски, и оттам са уверили, че ще преведат парите, дължими за Аймен Белаид. От ЦСКА се чакат средствата за Пламен Крумов. С тези суми могат да се погасят задължения, и да се подсигури лицензът на тима.

Община Пловдив няма право да закупи 10 хиляди билета за мачове на тима, както бе прието на Общинския съвет, докато "черно-белите" не започнат да се разплащат с НАП. Спонсорът Профилинк пък осигурява в момента единствените свежи пари в клуба - по 10 хиляди лева на месец.

Членът на УС на „Сдружение Бъдеще за Локомотив“ адвокат Димитър Колев разкри, че Веселин Марешки е опростил дълга на клуба към него от около 2 милиона лева. Тези пари аптекарският бос беше оформил като заем, която е дал на клуба, когато беше негов спонсор преди три години.

"Черно-белите" привърженици, които участват в срещата решиха да отделят свои средства, за да може любимците им да завършат сезона, и на двучасовата среща събраха 10 хиляди лева, които ще се увеличат в следващите дни. Шефовете на клуба не скриха, че са разочаровани от слабото посещение на домакинските мачове на тима. 

Месечната издръжка на клуба е 120 хиляди лева, в което се включва и ДЮШ, заплати на футболисти и служители на клуба. Локо Пд се отказва с модела „продаване на акции“, тъй като има много „подводни камъни“. Всеки, който стане член на Сдружението, ще бъде пълноправен член, с право на глас в решенията. След края на сезона ще има и Общо събрание на Сдружението, за да се избере ръководство.