Хиксът с Лудогорец остави Левски на върха, но и показа, че на „сините“ ще им бъде трудно да опазят позицията си. Шампионите притежават по-голяма индивидуална класа, която пролича отчетливо през второто полувреме. Изборът на Ераносян е в пъти по-голям от този на Стойчо Стоев. Кафу, Мисиджан и националът Александров останаха извън групата, просто защото няма място за тях. Освен това, няколко футболисти на „зелените“ са извън строя поради травми. 

Привличането на Кешеру е удар, който тепърва ще носи позитиви на Лудогорец. Румънецът умее да прави разликата. От другата страна - Левски привлече само свободни агенти. Един изгонен от Астана, друг свит от Кошице, третият останал без отбор чак до септември. Финансовият ресурс на вчерашните съперници е несравним. Въпреки това, Левски надминава очакванията до този момент, а Лудогорец продължава да се лута в търсенето на новия си стил.

Еуфория сред феновете на Левски е добре да влезе в норми. Тимът може да се бори за титлата, но трофеят е много далеч. Задачата е място в Европа. Постигането ѝ е задължително.

Снощи пак се видя, че на Левски му липсва качество в атака. Търси се голмайстор, който да решава завързаните мачове. Фактът, че Краев и Прохазка са водещите реализатори на отбора, говори достатъчно. Единият е на 18, другият започна сезона като десен бек. 

След двубоя на „Герена“ една от основните теми беше смяната, направена от Ераносян в началото на срещата. Още преди двубоя от синия щаб коментираха, че очакват „травма“ на Керчев в рамките на първите десет минути. Прогнозата излезе, ако това наистина е постановка, значи режисьорите са слаби и сценарият им е бил разкрит.

Правилникът го позволява, но не е морално. Дори това подсказва, че Лудогорец е готов на всичко, за да спечели отново първото място. Представете си какво му е на млад футболист, който трябва да симулира травма по команда отгоре, ако това е действителност. По-добре Ераносян да беше направил смяна в петата минута и след това да обяви, че правилото е безумно според неговите възгледи. 

Що се касае до столичани, ще е интересна реакцията на публиката. Тя може да повиши шансовете на Левски в неравната надпревара. Въпросът е колко „сини“ ще има на „Георги Аспарухов“ срещу Черно море? Колко от тези 15 000 ще бъдат отново на стадиона в петък? Фенската маса е нещото, което Левски притежава с много пъти в повече от Лудогорец и Литекс, които отдавна обявиха амбиции за златните медали. „Сините“ гледат от първото място, но разликите са незабележими, а нивата много дълга. 

Запазването на върха е тежка задача. Левски е длъжен да потърси качествено подобрение през зимната пауза. Приоритет трябва да е и задържането на Живко Миланов, който играе така, сякаш никога не е напускал „Герена“. Страхотна находка, която дойде от въздуха. След завръщането на бранителя стартира и възходът в класирането. В задаващата се тежка битка, Стоев има нужда от подобни фигури.