Левски излиза днес за първата си битка от десетте без особено значение до края на сезона. "Сините" играят с добре познатия си от срещите тази пролет тим на Хасково, като сблъсъкът отново е на "Герена". 

Двата отбора вече играха три пъти от началото на 2015 г. Те се срещнаха в две четвъртфинални битки за Купата на България, а и имаха един мач от редовния сезон в А група. Столичани бяха безкомпромисни в тези мачове. 

Те победиха с 8:0 за първенството, което е и най-убедителният успех в А група този сезон сред всички отбори. За Купата биха с 3:0 на свой терен и решиха всичко, а в реванша се разходиха за 1:1, пазейки сили за мача с Лудогорец след това. 

Този мач няма почти никакво значение за левскарите като класиране. Те ще завършат сезона в долната половина на таблицата, като дали ще са седми или осми, едва ли има някакво значение.

Мислите на "сините" вече са насочени изцяло към Купата на България, което е последният им шанс за спасяване на сезона. Те имат полуфинали с Лудогорец на 8 и 29 април, като целта в мачовете до тогава, ще е да обиграят състава си. По-важна е битката за гостите. 

Хасковлии са последни в класирането, а в навечерието на мача треньорът им Емил Велев подаде оставка. Сега те ще бъдат водени от бившата звезда на Левски Емил Ангелов, за когото това ще е треньорски дебют. 

Ако искат да запазят някакви минимални шансове за оцеляване, новаците ще трябва да измъкнат нещичко от "Герена". Дали това ще стане, ще можете да проследите директно с картина по Diema от 17:45 часа, както и на нашата платформа Gong Play. Мачът ще бъде излъчван директно и в ефира на Дарик Радио. 

Но преди него първият плейофен кръг в А група се открива с битка между отборите на Черно море и Марек. Те се изправят един срещу друг във Варна, а този мач ще можете да проследите от 15:30 часа с картина по Diema Sport, както и на нашата платформа Gong Play. Той също ще бъде излъчван по Дарик Радио.