„В националния отбор трябва да бъдат викани най-добрите играчи. Тези, които са във форма, а не защото някой се продава“, заяви нападателят на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров, който получи наградата си за футболист Номер 1 на 12-я кръг в А група в анкетата на Преслуб „България“.

„За стари и млади няма значение. Ако даден футболист е във форма, то не би трябвало да бъде проблем и да е извикан в националния отбор. Малко болна тема е тази за националите. Винаги съм избягвал да коментирам, но трябва да се викат тези, които са във форма. Не виждам защо един Тунчев да не бъде в националния отбор при положение, че се търсят защитници. Капитан е на ЦСКА, отборът им е на първо място и допускат най-малко голове в А група. Който е в най-добра форма трябва да играе, без значение дали е от българското първенство или от чужбина. Има доста президенти от Изпълкома, които си налагат футболисти от техните отбори. Няма лошо, но ако играят добре. Не бива да бъде викан, ако се е обадил Гриша Ганчев, Лъчо Танев, защото трябвало да се продава някой. Това не е причина да бъде в националния отбор“, коментира Мартин Камбуров.

„Националният отбор не е на Литекс, Славия или Локо София. Той е на България и трябва да бъдат викани най-добрите играчи - тези, които са във форма, а не защото някой се продава. Някой си президент се бил обадил на Боби Михайлов или Любо. Няма значение кой е треньорът. Няма смисъл да се сменя, при положение, че пак ще се викат от Литекс и от Славия, ако се обади президент, който е и в Изпълкома. Ако Романов или Бранеков са добри, отборът им се представя добре и няма по-добър от тях - нека да играят. Но защо трябва да бъде, за сметка на някой, който е по-добър. Тунчев бил на 34 години... Няма никакво значение. Капитан на ЦСКА е и се представя добре“, заяви Камбуров. /БГНЕС