Капитанът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров навърши вчера 34 години. Ден по-късно той даде интервю пред БГНЕС, в което говори за предстоящия мач с Левски, националния отбор, както и по много други теми. 

"Сините" са една от любимите "жертви" на тарана, който е огорчавал неведнъж столичния гранд. Той се надява пак да се разпише и да донесе победата на тима си. Ето какво сподели Камбуров в интервюто:

- Вчера се игра България - Норвегия и в този ред на мисли няма как да не те попитам за мнението за представянето на отбора ни?

- Националният тим е деликатна тема. Не желая да коментирам, а и вчера, и днес достатъчно хора се изказват по този проблем. Доста от тях не разбират много от футбол, но си казват мнението. Така че има кой да коментира темата. Аз лично предпочитам да не го правя.

- На Локо Пловдив предстои мач с Левски. Какви са очакванията ти?

- Очаквам отново да играем така, както срещу Литекс и да дадем всичко от себе си. Имаме нужда от точки и трябва да спечелим нещо от този мач.

- За теб лично по-специална ли ще е тази среща срещу Левски. Питам, защото си бивш играч на ЦСКА, а и си сред рекордьорите по най-много отбелязани голове срещу този противник.

- Не. Мач като срещу всички останали, както за мен, така и за отбора като цяло. Нищо по-специално няма. Пак казвам, Локомотив е в тежка ситуация и имаме нужда да печелим точки. Това е най-важното на този етап.

- В контролата с Раковски вкара три гола за едно полувреме. Ще можеш ли да повториш това в предстоящия двубой?

- (Смее се) Ще е добре, ако вкарам и един, но той да ни донесе победата. В интерес на истината няма значение кой от играчите ще отбележи, стига отборът да вземе нещо и от тази среща.

- Ще успее ли Локомотив да изплува от дъното?

- Това ни е целта. Аз го казах още в началото на сезона. Гледаме трезво на нещата и амбициите ни са да се отдалечим от последните две места в класирането. Не ни е лесно, без основен спонсор, без президент, но много ни помагат нашите фенове, които са в управата на клуба.

Сред тях са и легенди като Христо Бонев и Христо Колев. Трябва да е ясно на всички, че ние ще се борим до последно. В България има четири отбора, които винаги трябва да са в "А" група и да радват многобройните си фенове.