Футболният мениджър Сержио Лейте даде кратко изявление пред Гонг по повод евентуалния трансфер на бразилеца Вилиам в Левски. Голмайсторът на Жилина е желан от "сините", които вече са направили оферта за привличането на футболиста. Ето какво сподели Лейте, който преди време доведе на "Герена" Нуно Пинто и Кристовао Рамос:

- Г-н Лейте, вие работите ли с бразилския футболист на Жилина Вилиам?

- Да.

- Българската преса твърди, че той може да пристигне в Левски, вярно ли е?

- Има такава възможност.

- Колко големи са шансовете това да се случи?

- Направено е предложение на футболиста. Сега водим преговори с Жилина, за да разберем, дали ще приемат предложението, което е отправено. 

- Какво ще ни кажете за Вилиам, що за футболист е той?

- Той може да повиши силата на Левски. Той е млад футболист с голям потенциал. Вкарва много голове, много е здрав физически. Може да е много полезен футболист за Левски.

- Струва ми се, че работите успешно с Левски...

- Постигнал съм приятелство и добра форма на работа с Иво Тонев. Той ми има доверие, защото винаги съм бил много сериозен спрямо Левски. Доведох в клуба Нуно Пинто и Кристовао Рамос, двама футболисти, които бяха хит в отбора.

Харесвам клуба, а и хората, които работят там, защото винаги са се отнасяли добре. Когато имам на разположение добри футболисти във възможностите на клуба, винаги съм готов да ги представя на Левски. Няма значение дали клубът има голям финансов капацитет или пък не. Това винаги е един голям клуб.

- Мислите ли, че Жилина ще иска много пари за Вилиам, защото той има контракт с тях?

- Така е, Вилиам има договор с Жилина до края на сезон 2016-та. Жилина плати, за да го вземе от Ботафого и сега ще иска да си върне парите. Договорът на футболиста изтича и ако иска, може да приеме предложение от Левски. Ще е трудно да искат много, но в крайна сметка всичко зависи от Жилина. Тяхна е последната дума.

- Футболистът иска ли да играе в Левски?

- Да, играчът е мотивиран да играе в Левски, защото знае, че Жилина няма да се бори за титлата, а може и да не стигне до турнирите. Докато за Левски знае, че може дойде и да стане шампион.