Футболните босове в България приеха оферта, която ще вкара във футбола 30 млн. лева за период от 5 години, като парите са свързани с телевизионните права. Днес в БФС се проведе среща между собствениците на клубове, Борислав Михайлов и фирмата „Футбол Про Медия“, която държи правата в момента.

"Футбол Про Медия" е собственост на боса на Лудогорец Кирил Домусчиев, който преди няколко месеца откупи дяла на колегата си от Левски Тодор Батков, както съобщи агенция "Блиц".

Офертата на фирмата е да плати 30 млн. лева за период 2016-2020 година и да държи телевизионните права. Офертата е била единодушно приета от клубовете, които са били представени от най-ръководните си фактори – Тодор Батков от Левски, Александър Томов от ЦСКА, Николай Гигов от Локомотив София, Кирил Домусчиев от Лудогорец и представители на другите клубове.

През 2016 и 2017 година за телевизионните права ще бъдат платени по 5,5 млн. лева. За 2018 година сумата се вдига на 6 млн. лева, а за последните две години от новия договор сумата се вдига на 6,5 млн. лева.