10 000 лева, събрани само за месец, дариха фенове на Лудогорец за лечението на болно дете. Инициативата тръгва от фенклуба в Русе, откъдето е двегодишният Томислав Рибчев, в нея обаче се включват и други фракции – НФК “Лудогорец“, „Green ladies“, средства даряват и фирми и хора, съпричастни към тревогата на близките на малкото момче.

Днес във фенклуба на Лудогорец в Разград лидерът на феновете в Русе Момчил Костадинов връчи символичен чек от 10 000 лв. на семейството на Томи – сестра му Ивиана, баба му Иванка и дядо Петър. Осемгодишната кака на болното момче благодари за помощта и призова хората, които могат, да продължат да помагат за лечението на малкото й братче, за да се върне то от Испания здраво. За последните година и половина Ивиана е виждала майка си само веднъж – разказа бабата. Жената е заедно с малкото си дете в Испания, а момиченцето се отглежда от баба и дядо.

Фенове на Лудогорец

източник: Gong.bg, Радка Минчева

Томи е роден с бъбречно заболяване, според лекарите в България проблемът може да се реши единствено с трансплантация, според испанските доктори обаче бъбреците са недоразвити и могат да се възстановят. Преди да замине за Испания е оперирано и дебелото черво на момчето. Лечението в клиники в Барселона и Мадрид е успешно, българската държава обаче не е дала и лев за това, два пъти семейството получава отказ от държавни институции за отпускане на средства. Лечението е изцяло само от дарения на добри хора. Когато настъпва времето за рехабилитация обаче, по сметката вече няма пари, затова съм ви изключително благодарна, че помощта ви се случи навреме – каза бабата пред феновете на Лудогорец. Колко време ще продължи рехабилитацията и дали ще има нужда от още средства на този етап не може да се каже – допълни тя.

Фенове на Лудогорец

източник: Gong.bg, Радка Минчева

Момчил Костадинов заяви, че когато Томи се завърне в Русе, ще бъде приет за първия почетен член на фен клуба на Лудогорец, а за мача от Шампионска лига Реал – Лудогорец ще бъде талисман на тима и ще бъде на трибуните на „Сантяго Барнабеу“. „Green Ladies“ пък поканиха осемгодишната Ивиана в редиците си, момичето впечатли всички в разградския фенклуб с думите на благодарност, с лъчезарната си усмивка и заразителен оптимизъм относно това, че лечението на братчето й ще приключи успешно и то скоро ще се завърне у дома заедно с мама.

Повече за Томи и лечението му можете да научите тук - https://www.facebook.com/DaPomognemNaTomi?fref=ts.

Фенове на Лудогорец

източник: Gong.bg, Радка Минчева