Около 100 фенове на Локомотив Пловдив се събраха пред сградата на Общината в града, за да изразят своята подкрепа към Диян Колев, адвокат на привържениците.

В ранните часове на денонощието в петък, джипът на Колев изгоря.

Адвокатът настояваше собственикът на клуба Коко Динев да предостави акциите си на феновете. Само часове преди пожара двамата са били на среща в ресторант "Кошарите". Късно вечерта бе оповестено, че Динев е склонил да прехвърли акциите.

Привържениците на Локо Пд настояват отговорните институции да открият извършителите на запалването на автомобила.

„Искаме да сезираме компетентните органи, да открият извършителя и поръчителя. Ние не обвиняваме никого. Просто искаме да си свършат работата. Тук не сме дошли да коментираме акциите, когато има някакво развитие, ще ви информираме. Да, имаме контакт с Константин Динев, да се надяваме, че нещата ще се случат. Време е Локомотив да тръгне в друга посока. Имаме добри контакти с него и мисля, че нещата ще се получат“, коментира шефът на фенклуба на Локомотив Пловдив Велин Терзиев.

„Имаме запалена кола, имаме близък човек, който е изключителен меценат, който познаваме от 20 години и е направил страшно много за децата на Локомотив Пд. Органите трябва да си свършат работата. Не свързвайте Константин Динев, да не смесваме нещата. Предметът на днешното събиране не е Константин Динев“, сподели Димитър Ботушаров – бивш шеф на фенклуба на „смърфовете“.

Шефът на ДЮШ на Локо Пд Петър Пашев също изрази своята подкрепа за адвоката: „Всички треньори на ДЮШ сме тук, в подкрепа на Колев. Твърдо заставаме зад него. Благодарение на него през последната година и половина ДЮШ функционира нормално – изключително и само по негови заслуги.“

Феновете носеха и плакати с надписи: „Диане, ние сме с теб“ и „Държавата да свърши работата“.