Днес предстоят да се изиграят последните два мача от първия плейофен кръг в А група. Безспорно вниманието на всички е приковано, предвид вчерашната поредна грешна стъпка на ЦСКА, в срещата между Лудогорец и Ботев Пловдив.

Мачът, който започва от 13 часа и можете да проследите в ефира на Diema Sport, чрез Gong Play и Дарик радио, ще бъде 12-и между тези съперници във всички турнири, откакто разградчани се радват на елитен статут. Стаститиката на „орлите“ изгелжда повече от впечатляваща, тъй като те все още нямат загуба от „жълто-черните“ - Лудогорец е спечелил 7 от досегашните сблъсъци (включително миналогодишния финал за Купата на страната, а по късно и мача за Суперкупата), а в останалите четири случая изходът е бил реми.

Това, което изглежда обнадеждаващо за пловдивачни, е, че те играят доста по-успешно при гостуванията си Разград, отколкото когато посрещат „зелените“ под тепетата. Именно като домакин Ботев е записал цели 5 от загубите си. Със сигурност положителните емоции от влизането в първата шестица на първенството ще вдъхнат още повече увереност на „канарчетата“, които обаче не неизменно губят в последните си четири срещи срещу Лудогорец.

Със сигурност разградчани ще търсят увеличаване преднината си пред ЦСКА (която може да стигне 5 точки при успех днес), ала и Ботев има своите амбиции, ако се вярва на техния старши треньор Петър Пенчев, който заяви, че на такъв клуб му приляга място в тройката.

Другият мач от неделния ден изправя столичния Локомотив и Литекс в директен сблъсък за третото място в класирането. Двата отбора имат по 39 точки в актива си – колкото и Берое след вчерашното 0:0 с ЦСКА – като засега „червено-черните“ имат предимство в директните мачове. След като през миналата седмица и Литекс напусна турнира за Купата на България е ясно, че и в двата лагера ще се концентрират изцяло върху шампионата. Срещата започва в 15,15 часа и също ще бъде излъчена по телевизия Diema Sport, на платформата Gong Play, както и на честотите на Дарик радио.