Станаха ясни имената на първите двама футболисти които ще се разделят с Марек. Халфът Димитър Андонов със сигурност няма да продължи кариерата си на стадион Бончук. Най-вероятно раздялата ще бъде по взаимно съгласие.

Припомняме, че играча влезе в остър конфликт с част от феновете на отбора по време на последния мач с Берое. През второто полувреме хора от сектор „Слънчев бряг“ на няколко пъти освиркаха играча за негови отигравания, но и той им отговори. Тенчо Тенев видя, че Андонов е изнервен и в 67-та минута го смени с Марио Близнаков. Тогава част и от сектор А изрази недоволството си от футболиста, като преди да се прибере в тунела Андонов отиде до оградата на стадиона, където си размени здрави обиди с човек от публиката и се наложи полицията да се намеси.

Този инцидент е повлиял на решението на ръководството, но и спортно техническия щаб също има свойте претенции за представянето на Андонов през есента. Футболистът пристигна в Марек преди повече от 2 години и игра във В и Б група, като тогава имаше съществен принос за изявите на тима, но явно в А-група не се представи на очакваното от ръководството ниво.

Другият играч който най-вероятно също ще напусне е вратаря Емил Михайлов. Той обаче се представи отлично в повечето от мачовете и привлече вниманието на няколко отбора от елита, като напускането му ще бъде свързано с трансфер. На първо място като негов нов отбор е Левски. Михайлов има оферти и от Берое. Интерес проявява и Литекс.

Спряганият за трансфер в Берое Димитър Петков на този етап остава в Марек.