Левски развенча Лудогорец на „Герена“. „Сините“ облечени в юбилейните си екипи показаха, че са най-лютият съперник на шампиона. За първи път от много време трибуните бучаха от възторг заради Левски.

Съставът на Георги Иванов изигра съвършените 25 минути през първата част. Малко след изравнителния гол на Моци /от спорна дузпа/ пред вратата на „зелените“ се изви грандиозна вихрушка. Левски игра бързо и атрактивно. Парният чук се стовари върху отбраната на Лудогорец. Това бяха забележителни мигове за „синята“ публика, която беше забравила да се забавлява. В съботната вечер имаше шоу. Момчетата на Гонзо бяха в главната роля.

Трябва да признаем, че прибързахме с крайните оценки за някои от новите в Левски. Бедоя и Аниете очароваха София. Испанците скриха топката на възгорделия се опонент. Ходът с Антонио беше най-силният удар в стратегията на „сините“. Нападателят не спря да тероризира възхвалявания Козмин Моци и неговите колеги в отбрана. Бедоя пък е трудолюбив черноработник, който трябва да служи за пример. Слабичкият испанец се скъса да тича и късметът го погледна. Наказа груба вратарска грешка, а при втория си гол показа, че е играч с класа.

Публиката на „Георги Аспарухов“ се плени от мотивацията, която левскарите демонстрираха. Водени от своя капитан Гаджев „сините“ завладяха средната част на терена. Вторият коз на Георги Иванов се казваше Прохазка. Словакът е на път да стане любимец, защото действа в името на тима. Халфът показа, че на него може да се разчита. Резерна или титуляр? Не е важно, но Роман трябва да е наоколо.

Най-голямото чудо, което Гонзо направи с Левски през последните седмици е свързано с физическото състояние. Отборът от „Герена“ не отстъпи на Лудогорец, който е популярен с доброто възстановяване и отличната физика. „Зелените“ бяха „захапани“ и мръднаха едва в края след фамозния гол на Вандерсон. Гонзо блокира Марселиньо, което в един момент парализира играта на водения от Дерменджиев тим. Треньорският сблъсък бе спечелен категорично от Левски, а шампионите бяха с най-доброто на терена

Ако не беше голът на бразилеца, спокойно може да кажем, че Левски изигра мъдро второ полувреме. Не допусна натиск от по-класния си опонент. Държеше съдбата само в своите ръце. В крайна сметка целта беше изпълнена. Левски отново е в играта. Заслужено и без условности по този въпрос. Останалите отново ще се съобразяват с Вековния тим.

На трибуните беше горещо, но синята публика умее още повече. Тя е доказан играч и ще трябва да се постарае в следващите седмици. Този път отборът го заслужава. Заслужава го и Гонзо, който показа, че го бива. Всякакви съмнение вече трябва да са в коша. Георги Иванов е добър треньор, а грешката му беше, че не стана такъв на „Герена” още през лятото. Това е неговото призвание. Вероятно е пристрастен към миризмата на футболен терен. Тръпката да бъде на игрището с футболистите ще му липсва.

След мача той сподели, че единствен е вярвал в отбора. Това е самата истина, точно тук се крие ключът към възраждането на Левски. Футболистите са почувствали тази вяра и доверие. Разиграха се, а срещу Лудогорец спазиха тактическата дисциплина почти до съвършенство. Това е пътят, когато не можеш да си позволиш звезди и разходи.

Селекцията на Левски от лятото струва 15 000 евро, които бяха платени на Ботев за Луис Педро /отлична сделка/. Останалите са свободни агенти. Колко струва Браян Ангуло, пристигнал от Гранада в Разград? Няма значение, защото футболът е мъжка игра, а победителят се определя от показаното на терена.

Лудогорец продължава да е абсолютен фаворит в А група. Те мислят за Реал Мадрид, а това е мечтата на всеки. Левски обаче постигна голяма победа, защото си спечели публиката. Сега „сините“ фенове трябва да си „свалят шапките“ пред славния си тим, а след това да сложат шалчетата по вратовете и да следват отбора навсякъде. Времената са трудни и Левски има нужда от морална подкрепа. В събота „сините“ се върнаха, за изненада на мнозина, които допуснаха грешката да ги отпишат.