За четвърта поредна година кампанията „Анти Лудогорец“ е задействана. Както се казва - този филм вече сме го гледали. Малко безсмислен, късометражен и без никакъв реален резултат. Традиционните хейтъри използваха вълната на недоволството, създадено около двубоя за Суперкупата, качиха се на нея и скоро сигурно няма да слязат. Въпреки всичко Лудогорец продължава да бъде номер 1 в България. Цялата тази кампания е нищо друго освен дребна завист и търсене на евтини оправдания.

Тази година „Кутията на Пандора“ бе отворена след мача за Суперкупата срещу Ботев. Едно решение на Николай Йорданов бе достатъчно. След него върху Лудогорец се стовари целият словесен ад. По ирония на съдбата точно в дните преди най-важния мач за шампионите. Не! Това не бе нито двубоят срещу Ботев, нито ще бъде дербито с ЦСКА. За тези мачове директивата в лагера Лудогорец е една – обикновени контроли без задължение за резултат. Мачът на истината е срещу Стяуа. Другото няма абсолютно никакво значение. Нито тенекиената купа, нито някоя поредна победа или първа загуба от ЦСКА.

Да се върнем и на скандала. Съдийската комисия спря правата на Николай Йорданов и ще разглежда цялостното му представяне след няколко дни. Само да не се окаже, че правата са спрени не заради червения картон на Алекс Колев, а заради забавянето при показването му и няколко ситуации отсъдени във вреда на Лудогорец. Такива информации долитат от сградата на БФС. Дано този път от комисията излязат и кажат точно къде и с какво сбърка Йорданов, а не да се държат мишкарски и да излизат с официално становище само тогава, когато някой отбор изреве на умряло от съдиите. Това е замазване на ситуацията и не е мъжко. Когато се каже „А“, трябва да се каже и „Б“, а „Б“-то го чакаме с нетърпение. Всъщност преди няколко месеца, когато бригадата на Йорданов не зачете гол на Лудогорец в Пловдив и спря голова атаката на шампионите, беше добра, а сега е лоша. Това се казва кръговрат.

Да върнем лентата леко назад. Помните ли Лудогорец – Валенсия? Нека сравним реакциите при червения картон на Кейта и този на Алекс Колев. Разликата между европейското и българското поведение е очевадна. Тя е от земята до небето. Ако картонът на Кейта бе показан в мач от българското първенство правата на този рефер сигурно щяха да бъдат спрени до живот, за да се угоди на някой.

Междувременно феновете на Ботев пуснаха декларация, която в никакъв случай няма да влезе в графата на интелигентните. Оставяме на страна нападките към Лудогорец, собственика, съдията и БФС. Жалкото в декларацията е отношението към феновете на разградчани и епитетите използвани към тях. Това, че нямат татуировки, не пият бира в промишлени количества и не се бият по стадионите прави ли ги втора категория хора и феновете? В последните години точно ултрасите узурпираха стадионите и ги превърнаха в своя запазена територия. Всеки, който не приема ходенето на мач, като ходене на бойно поле е семкаджия, нямащ място на стадиона. Пълна лудост!

Всъщност, когато говорим за феновете на Ботев трябва да ги поздравим за цялостното им държание по време на мача. С изключение на един запалянко показал задните си части, поведението бе наистина европейско. Липсата на бомбички, димки и изцепки, като тези от преди няколко месеца, е похвално. Явно Тервел Златев работи правилно с публиката, а и тя разбира деликатната ситуация, в която е поставен отборът и липсата на излишни финанси за глоби.

За разлика от запалянковците Вили Вуцов си изработи нова глоба и наказание с невъздържаното си поведение, което в последствие отключи и поредната доза омраза към Лудогорец. Ако продължава в същия дух се очертава Вуцов да гледа повече мачове от трибуните, от колкото от скамейката.

Завистта и омразата към Лудогорец се увеличава правопропорционално на постигнатите успехи. Шампионите са на прага на поредния такъв, което дразни феновете на другите отбори. Дразни „сините“, защото друг тим може да влезе в групите на Шампионската лига. Нещо, с което за момента само Левски може да се похвали. Дразни „червените“, защото те не са на мястото на Лудогорец със собственик Кирил Домусчиев. Дразни хард феновете на Ботев, Локомотив, Берое, Литекс и другите, защото техните отбори не са на мястото на Лудогорец.

В последните години обаче стана ясно едно – омразата направи Лудогорец по-силен. Нека организираното плюене започне сега! Филмът вече сме го гледали.