Левски отново поднесе изненада. Този път тя беше приятна. „Сините“ изиграха втория си най-силен мач от началото на сезона. В Коматево тимът на Гонзо стъпи здраво и не отстъпи сантиметър от своите позиции на терена. Мачът бе спечелен основно с мерак.

„Гладна мечка хоро не играе“, сочи поговорката. „Сините“ футболисти отидоха „гладни“ в Пловдив, но играха. Публична тайна е, че два месеца не са получавали заплати, но това не се отрази на представянето им в този мач. Сякаш се трудиха за чест и своя треньор. Някои от футболистите имаха изразен личен мотив да се докажат точно срещу Ботев. Домовчийски, Сърмов и Минев доскоро бяха част от лъскавия проект, който загуби своя блясък след фиаското с КТБ. 

Батков не плаща, но към днешна дата няма брожения на „Герена“. Изглежда, че в Левски са случили на читави характери. Тази реколта от чужденци е по-различна от предишни. Испанците Бедоя и Аниете впечатляват със своя професионализъм. Вторият игра без да е тренирал през седмицата преди мача, защото има травма, но остана без дъх до края на срещата. Мигел Бедоя се превърна в най-важния офанзивен играч на Левски. Прохазка пък вече се радва на фенклуб, защото е сериозен човек. Словакът впечатлява със своя прогрес. Той заби важни голове и стана ключов състезател.

Левски надви надъхания отбор на Вили Вуцов главно с дисциплина. „Сините“ допуснаха само една истински опасна възможност пред своя вратар, която Пламен Илиев спаси с котешки рефлекс. На практика по-добрият победи. Левски беше солиден в защита, Сърмов направи така, че липсата на Гаджев да не се чувства, а в предни позиции имаше доста ентусиазъм и движение. 

На „Герена“ е добре да знаят, че не са направили нещо велико, а да търсят постоянството в своите изяви. Тодор Батков е хубаво да оцени постигнатото в Пловдив и да си изпълни задължението към своите служители. Нека припомним поговорката в оригинал: „гладна мечка хоро не играе“. Следващото „хоро“ е срещу Литекс, а този сблъсък винаги е важен. 

Трите точки не бива да променят генерално настроенията. Нужни са тежки реформи по високите етажи, защото е срамно Левски да има три спонсора по екипите и да бави заплатите. „Сините“ имат нужда от добра и премерена селекция през зимата, за да гонят реалната цел, а тя е класиране в европейските клубни турнири.