След първите седем кръга от А група Берое се намира в първата шестица на класирането. В първите седем мача от новия сезон старозагорци показаха, че имат потенциал да се борят за призово класиране. От равенството срещу Лудогорец не трябва да се правят големи изводи. Шампионът на България бе в приповдигнато настроение след класирането за груповата фаза на Шампионската лига. Лудогорец със сигурност не игра на 100% от възможностите си. Това обаче не омаловажава факта, че Берое се представи силно в Разград. Старозагорци излязоха да се надиграват с Лудогорец, което може би изненада до голяма степен футболистите на Георги Дерменджиев. В Лудогорец очакваха Берое да излезе и да се брани, да играе на контраатака. Напротив, Берое игра мъжки, като може да съжалява, че не успя да стигне до крайния успех.  Берое бе много близо до това да бие в Разград и може да съжалява единствено за пропуските пред вратата на Владислав Стоянов.

След седемте мача, които изминаха ясно си личи израстването на отбора. „Зелените” играха добре във всяка една среща. Стартът не бе според очакванията. Равенствата срещу Черно море и Ботев, а също така и загубата от Литекс изиграха своята положителна роля в развитието на отбора. Берое заслужаваше със сигурност да спечели срещу Ботев и поне да си тръгне с нещо от Ловеч, но съдбата бе предопределила – старозагорци да не спечелят. Берое обаче не изневери на стила си. Отборът не изигра най-силния си мач срещу Левски, но в срещата бяха най-важни трите точки. След това воденият от Петър Хубчев тим скри топката на Славия, като победата с 2:0 в София бе най-малкото, с което старозагорци си тръгнаха. Последва закономерен домакински успех над Хасково, преди Берое да изпусне победата над Лудогорец в Разград.

В тези седем мача „зелените” се опитваха да доминират, да се надиграват със своите съперници, независимо дали мачовете бяха в Стара Загора, Ловеч, София или Разград. Берое показа израстване в технически и тактически план. Отборът игра като равен с равен срещу Лудогорец, Литекс и Левски и демонстрира самочувствие, което е най-важното. В Стара Загора показаха, че са си взели поуки от грешките допуснати през миналия сезон. Най-голямата сила на старозагорци в момента е колектива. Берое е готов да атакува призовата тройка през този сезон, а дори и върха. Берое смело гледа напред.

Сега пред Берое обаче предстои най-важното, да остане здраво стъпил на земята и да продължи методонично да се развива и да демонстрира силна игра. Пред Берое тепърва предстои една много тежка серия от мачове, която започва с гостуването на Локомотив в Пловдив в деветия кръг. За това отборът трябва да продължи здраво да работи и в нито един миг да не полита във въздуха. Берое лети високо в класирането, но в същото време старши треньорът Петър Хубчев и неговият щаб са доказали, че са здраво стъпили на земята и знаят какви са препиятствията, които тепърва предстоят пред отбора.

Берое има потенциала да направи нещо голямо през този сезон. Берое отстъпва като скамейка на Лудогорец, ЦСКА и Литекс, но с много воля, борба и желание може да се държи като равен с равен срещу тези съперници.

Петър Хубчев успя да изгради един много стабилен отбор, който има потенциала и нужното самочувствие.

В Разград за първи път от доста време Берое успя да се справи по най-добрия начин и със съдийското посичане. Съдията Станислав Тодоров няма нужда да бъде много коментиран. Той методично работи в някои насоки. Странно защо, но соченият за най-добър съдия в България арбитър от Шумен ръководи все възлови мачове за Берое през последните два сезона. През миналия той меко казано отряза главата на Берое при гостуванията в Пловдив на Локомотив и Ботев. През настоящата кампания вече свири два доста спорни мача на Берое при домакинството на Черно море и в Разград срещу Лудогорец. Това са само факти, които не говорят добре за реномето на „най-добрия български съдия”.

Берое гледа смело към върха. В Стара Загора са наясно, че тепърва предстоят големите препиятствия, със сигурност предстоят още по-големите тесли. В Берое трябва да са готови да отговорят с още по-силна игра и по-силни позиции. Така е между големите шамари.