Д-р. Константин Думанов, който е член на управителния съвет на „Бъдеще за Локомотив“, също присъства на днешната пресконференция на Неделчо Матушев преди двубоя със Славия. Ето какво заяви той цитиран от Tribunaplovdiv.bg:

„Търсенето на спонсори е главно нещо, което сме си поставили като цел. Да можем да намерим хора, които да поемат Локомотив и да имат дългосрочна визия за развитието на клуба. Ще търсим на много места, докато намерим точните хора, които да имат точната визия за развитието на клуба. Когато имаме нещо конкретно ще ви съобщим.

Билетите запазват старите си цени. Ще бъдат пуснати и пенсионерски билети за 2 лева. Създали сме организация за влизане на стадиона, ще бъдат пуснати всички входове. Искаме да призовем отново всички фенове да си закупят карти, за да помогнат на клуба. Тяхната помощ ще е безценна. На влизане на стадиона ще има специални пунктове за закупуването на карти, за да не става натрупване на хора. Има ентусиазъм сред хората, но искаме той да бъде масов. Тогава ще можем да кажем, че нашата общност се е събудила. Ние искаме да стабилизираме клуба, а не да се правим на нещо, което не е в нашето амплоа. Всеки от нас има друг бизнес, но сега сме обединение около това да спасим клуба и да го дадем в един добър вид на следващите собственици. Това хвърляне срещу Левски бе забравено от много време. Трябва да признаем, че върви добре продажбата на карти. След равенството с Левски доста хора се обадиха и поискаха да си закупят карти.

Искам да кажа, че информацията, която вестник „Труд“ обяви не е точна. Премиите, които получиха състезателите са по-високи. Има премии за мача със Славия, а нека момчетата да победят, а другото е наша работа вече. Положението е много трудно, да се намерят пари е сложно, но за момента се справяме. Ще бъдем коректни и към футболистите и към служителите.“