Валери Божинов, който напусна Левски и пое към италианската Серия Б, призна, че тимът от „Георги Аспарухов“ е оставил незабравими спомени у него, особено що се касае до публиката.

„Разбрах какво означава Левски. Бил съм в много отбори с голяма публика, но това, което видях по време на юбилея, е незабравимо“, призна Божинов след като изгледа контролата на „сините“ с Ботев Враца (2:0). „Не съм казвал сбогом на момчетата. Пожелах им успех. Знам, че ако един ден се завърна отново в България, ще съм добре дошъл тук“.

Колкото до трансфера си в Тернана, Божинов обясни: „Не съм крил желанието си да се завърна в Италия. Стигнахме до съгласие. Така бе най-добре за всички страни. Благодаря на г-н Иванов за разбирането. Той постъпи много коректно, можеше да ми каже, че трябва да остана. Разговаряхме по мъжки и стигнахме до съгласие“.

Вече бившият нападател на Левски засегна и темата за националния отбор, като пожела успех на момчетата на Любо Пенев в евроквалификациите. Божинов изрази и съжалението си за контузията на Ивелин Попов: „Съжалявам много за него. Той е играч, на когото разчитаме много. Умее да импровизира“.