Въпреки всички проблеми извън терена и информации за напускащи звезди, Ботев взе важна домакинска победа над коравия тим на Черно море. "Канарчетата" надделяха с 2:1 в късна драма на базата в Коматево, която пустееше без публика заради наказание на пловдивчани. 

В герой се превърна спряганият за трансфер Юнес Хамза, който отбеляза победното попадение в 84-та минута. Преди това Томаш Иршак беше открил в 18-та, а Стенио беше изравнил точно преди почивката. В интерес на истината, чехът се представи най-добре в този мач, като освен, че отбеляза първия гол, асистира за този на тунизиеца. 

В началото на мача двата отбора не успяха да се затруднят особено и предпочитаха да разиграват предимно в центъра. Домакините бяха малко по-активни, но Иван Цветков и Цветелин Чунчуков не бяха точни при опитите си да се разпишат. 

Така въпреки малко по-лежерното темпо в началните минути, ранен гол падна. В 18-та минута Томаш Иршак получи хубав пас от Йордан Христов в половината на Черно море, нахлу в нея и стигна до наказателното поле, където с хубав удар преодоля вратаря Георги Китанов. 

Домакините продължиха да са по-активни, но Цветелин Чунчуков пропусна да се разпише, а в 27-та минута техен гол беше отменен. Тогава точен беше капитанът Иван Цветков при едно разбъркване в наказателното поле на Черно море. 

Реферът обаче не зачете попадението, тъй като при тази ситуация Чунчуков беше играл опасно и беше вдигнал високо крака си срещу противник. 

След тази ситуация "моряците" се активизираха в търсене на изравняването. Иван Коконов и Симеон Райков бяха много активни по двата фланга и създаваха най-често опасности пред вратата на Ботев. 

В 34-та минута Райков можеше да изравни с мощен удар от пряк свободен удар от около 30 метра, но топката беше избита виртуозно от вратаря Михаил Иванов. Коконов също имаше шанс, но не се възползва от него. 

Вандер Виейра и Иван Цветков имаха шансове за домакините в края на полувремето, но и те не бяха точни. Така вместо да удвоят преднината си, "канарчетата" инкасираха попадение точно преди почивката. 

В 44-та минута колективна грешка в защитата на "жълто-черните" при един корнер позволи на Стенио дос Сантос да се разтегне на шпагат и да насочи топката в горната част на вратата за 1:1. При този резултат дойде и почивката. 

След нея домакините се втурнаха напред в търсене на ново попадение. Капитанът Иван Цветков продължи да е най-активен и да тормози най-често противниковата отбрана. Опитите му обаче бяха спирани от защитата на "моряците" или изстрелите му излизаха извън очертанията на вратата. 

При едно негово центриране от корнер пък Росен Колев имаше шанс да накаже бившите си съотборници, но и неговият удар мина на няколко сантиметра от сглобката на вратата и не се озова в мрежата. 

В първите 20 минути на втората част играчите на Ботев държаха инициативата и притискаха съперника, но това така и не се отрази в попадение в мрежата. Въпреки това те продължиха да диктуват темпото и да са по-активни. 

Явно гостите бяха съгласни на едната точка, тъй като твърде рядко атакуваха след почивката. Те се възползваха само от контрите си, но те не носеха твърде често опасности пред Михаил Иванов. Играчите на Вили Вуцов пък доста настървено преследваха успеха, но това така и не се увенчаваше с успех. 

При една от редките си възможности Миро Манолов изпусна да даде преднина на "моряците" и затова те бяха наказани почти в самия край. В 84-та минута влезлият като резерва Юнес Хамза донесе победата на домакините. 

Тунизиецът, който гледа към трансфер в Стяуа, получи пас зад защитата от Томаш Иршак и с прецизен удар преодоля вратаря Китанов и хвърли в екстаз бултрасите, които гледаха мача на видеостена извън стадиона заради наказанието на "канарчетата". 

До края повече сериозни опасности нямаше и така двата тима се оттеглиха при този резултат. Това позволи на "канарчетата" да натрупат седем точки в актива си и да продължават без загуба, въпреки всичките си проблеми извън терена. 

След двете си равенства досега пък, играчите на Черно море допуснаха първата си загуба от началото на сезона и вече са в долната половина на таблицата със само две точки в актива.