С доста убедителна победа приключи лагерът на Ботев Пловдив в Австрия. "Канарчетата" треснаха с 5:1 словенския Целе, като реализираха три от попаденията си преди почивката и две след нея. 

Петима различни голмайстори донесоха успеха на българския тим. Мариян Огнянов, Абел Анисе, Ромарио Кортзорг, Юнес Хамза и Иван Цветков. За Целе почетното попадение реализира Збичайник в последните минути. 

Ботев натисна съперника от самото начало, като откри резултата след само седем минути игра. Тогава Иван Цветков стреля с глава, вратарят изби, но топката попадна у Мариян Огнянов и той вкара за 1:0. 

Въпреки че последваха равностойни минути, пловдивчани държаха събитията в ръцете си. Алесандру Куртеан пропусна в средата на полувремето, но в 27-та минута резултатът вече беше 2:0. Автор на попадението беше Абел Анисе. 

Мадагаскарецът получи топката пред наказателното поле, финтира защитник и с перфектен удар в далечния ъгъл на вратата на Целе удвои преднината на тима си. 

"Канарчетата" продължиха да газят съперника си и до почивката вкараха трети гол чрез Ромарио Кортзорг, който засече от близка дистанция след центриране, успоредно на голлинията, от страна на Иван Цветков. 

След почивката българският тим продължи да се забавлява на терена и стигна до нови две попадения, макар и от дузпи. В 58-та минута Юнес Хамза направи 4:0, а в 69-та и Иван Цветков се разписа от бялата точка. Девет минути преди края и словенците стигнаха до почетно попадение чрез Збичайник и така беше сложена точка на интересните ситуации в мача.