Лудогорец и Ботев завършиха 0:0 в първи мач за двата тима от първия кръг на първата шестица. След това равенство разликата между Лудогорец и ЦСКА остава 3 точки. Разградчани имат 48, ЦСКА е с 45, а Ботев си е шести с 37. 

И двата състава предложиха атакуващ футбол, а ситуациите пред двамата вратари не липсваха.

В 12-ата минута Мисиджан овладя топката на гърди, стреля опасно, но Стаховяк прояви котешки рефлекс и изби кълбото. Осем минути по-късно Абало центрира от дясно, а Кишада от няколко метра стреля в тялото на Стаховяк.

В края на полувремето дойдоха минутите на Ботев. В 37-ата минута Чунчуков вкара топката във вратата на Стоянов, но имаше маркирана засада и голът беше правилно отменен.

Две минути преди края на полувремето Мариян Огнянов намери Божидар Васев на отлична позиция в наказателното поле на домакините, но ударът му беше разочароващ и излезе в аут.

През втората част наставникът на домакините Георги Дерменджиев направи промени усилвайки атаката на тима. На терена се появиха Безяк и Марселиньо, но чистите голови ситуации липсваха.

Мисиджан пропусна на два пъти да даде аванс на домакините в 57-ата и 76-ата минута, а Ботев заигра на контраатаки. В 88-ата минута Мисиджан падна в наказателното поле след сблъсък с Христов, но съдийски сигнал за дузпа не последва.

В крайна сметка двата тима завършиха 0:0 и взеха по 1 точка.

Как се разви мачът минута по минута