Ботев Пловдив е новият временен лидер в А група след победа с 2:1 над Хасково. Повдивчани натрупаха 14 точки и изпревариха досегашния лидер ЦСКА. Това бе и първи успех като гост за състава воден от Вили Вуцов от началото на сезона и общо четвърта до момента.

Хасково пък остава на дъното в българското първенство с едва 4 точки и една победа, един равен и вече 5 загуби.

Иван Цветков и Лъчезар Балтанов донесоха успеха на Ботев с две попадения между 50-ата и 60-ата минута, а Емил Ангелов върна един гол за Хасково в 60-ата минута. Двата тима направиха динамичен и интересен сблъсък, особено през второто полувреме.

Още в началните минути Ботев имаше възможност да застраши вратаря Пейков, след като Мариян Огнянов центрира, Чунчуков овладя добре и свали към Христов, който опита удар, но бе блокиран от бранител. Последва нова атака за Ботев по дясното крило. Христов подаде към Чунчуков, но той си поведе силно топката и защитник изчисти.

В 15-ата минута Хасково отправи първи удар към вратата на Адам Стаховяк от далечно разстояние, като топката мина опасно в страни от вратата на Ботев.

Едно от най-интересните положения бе в 26-ата минута, когато останаха съмнения, че защитникът на Ботев Пламен Николов е играл с ръка в наказателното поле.

В самия край на първото полувреме Иван Цветков стреля от пряк свободен удар, но топката мина над вратата. Последва ъглов удар за Ботев и разбъркване пред вратата на гостите, но резултатът остана 0:0. Веднага последва опасно положение за Хасково след контра атака, но Адам Стаховяк се справи.

След по почивката Ботев започна агресивно и търсеше попадение, като стигна до добра възможност още в първата минута след подновяването на играта, но отправеният удар от Цветков бе неточен.

Точно Иван Цветков бе човекът, който даде преднина за Ботев в 50-ата минута, след като бе намерен добре с пас от Васев. Това бе трети гол за Цветков с екипа на Ботев тази година. Силните моменти за гостите продължиха с дейното участие на Томаш Иршак, който получи пас от Васев вдясно от вратата на Пейков. Чехът стреля от воле, но неточно.

Вторият гол за Ботев падна в 57-ата минута, когато Лъчезар Балтанов реализира с глава след пас на Иван Цветков. Само 3 минути по-късно обаче Хасково върна едно попадение, след като влезлият като резерва Емил Ангелов отбеляза след шут от близко разстояние. Вратарят Стаховяк докосна топката, но тя влезе във вратата

Гостите от Ботев продължиха да търсят още попадения, като в 66-ата минута сътвориха нова опасност благодарение на Иван Цветков. В 74-ата Мариян Огнянов стреля от пряк свободен удар, но топката мина в страни от вратата на Пейков.

В 79-ата домакините при атака на домакините Йордан Христов изби топката от краката на Лозев, който е бил в засада, а заради последвалите протести Педро Еуженио получи жълт картон. До края Ботев продължи да атакува, но резултатът остана непроменен 2:1 за гостите.

Състави:

Хасково: Боян Пейков, Атанас Кръстев, Иван Скерлев, Димитър Алексиев /72-Кямил/, Владислав Узунов, Мартин Райнов, Бейсим Бейсим, Педро Еуженио, Недялко Хубенов /56-Емил Ангелов/, Дончо Атанасов, Атанас Чепилов /56-Лозев/

Ботев: Адам Стаховяк, Пламен Николов, Радослав Терзиев, Йордан Христов, Мариян Огнянов, Милен Гамаков /68-Филипов/, Лъчезар Балтанов, Томаш Иршак /82-М. Цветанов/, Божидар Васев, Цветелин Чунчуков /54-Алекс Колев/, Иван Цветков