Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев категорично отрече информациите, че някога е премирал трети отбор срещу пряк конкурент за титлата. Такива информации се появиха от лагера на ЦСКА, като "червените" претендираха за раздадени бонуси от разградчани към състава на Марек преди мача на столичани в Дупница миналия месец. 

"Не съм премирал Марек. Ако говорим за премиране, първото е от страна на Стойне Манолов. Не може един отбор цял месец да е в хотела ти, това е все едно съдиите от УЕФА да ги поканим един месец предварително и да спят в някой наш хотел за наша сметка със семействата си. Да си говорим реално. Вие ги разбирате логиките, разсъждавайте." 

"С ръка на сърцето казвам, че не сме премирали някога някой друг отбор. Ако някой има излишни пари за даване, да си ги дава. За мен е важно да не се купуват мачове. А това, че някой по някакъв начин е намерил пари да си ги даде на отбора, за да излезе по-мотивиран, е добре за футбола." 

"Първо, ако ние влизахме в уговорени мачове, нямаше да загубим точки срещу Славия. Венци ми е много добър приятел, все щяхме да се разберем, а ние губим редовно точки от тях. Нямаше да загубим точки от Хасково, нямаше да загубим точки от Берое, Локомотив София и т.н. Как можаха Локо да бият с 2:0 Марек в един здрав мач? Това е футболът." 

"Не се притеснявам, че може да има наш уговорен мач. Дай Боже да има списъци с такива уредени мачове и играчи, Лудогорец няма никакви притеснения. Ние никога не влизаме в комбинации, така че нека други се притесняват", сподели Домусчиев.

Той говори и за разразилият се днес скандал със съмнения за уредени мачове, след който бяха арестувани деветима футболисти, сред които и капитаните на Локомотив Пловдив, ЦСКА и Черно море - Мартин Камбуров, Александър Тунчев и Кирил Котев. Той говори и за срещата си с президентите на "червените" и Левски Александър Томов и Тодор Батков. 

"Много е хубаво, че има арести. Тези хора, които си позволяват да играят черно тото, трябва да си платят. Това трябва да е предупреждение за всеки, който би се замислил да върши подобно нещо. Не съм запознат много с този казус, но това е много хубаво за българския футбол." 

"За мен беше очаквано, ама няма да ви казвам защо. Кой каквото иска да си говори, ние се стремим да се държим коректно и да казваме това, което мислим. Ние няма да прекаляваме с декларациите, да се надяваме, че така ще се държат и другите клубове. Повече трябва да показваме на терена, а по-малко да приказваме."

"Говорихме си на футболна тема с президентите за терените и осветлението. Ще настояваме пред БФС от лятото да няма компромиси с качеството на терените и да има задължително осветление на всеки един стадион. Трябва да се направи нещо, иначе няма да има футбол в България", сподели Домусчиев.