Собственикът на Левски Тодор Батков категорично отрече появилите се по-рано през деня информациите, че Делян Пеевски има общо с Левски. В специално интервю за Дарик радио и Спортно шоу Гонг, босът на тима от Герена определи като опит за атаки към клуба подобни публикации, като адвокатът свърза всичко това с предстоящия старт на сезона в Групата на майсторите.

„Да пожелаем успех на отбора на народа за новото първенство. В това число платихме и заплати без никакво забавяне. Това е добра новина“, започна Батков.

„Поводът за моето включване е една статия във в-к Капитал, където се твърди, че аз не съм собственик на 90% от акциите на Левски. Аз съм известен с това, че не лъжа. От акциите 90% са мои и на едно мое дружество. От вземанията които са на стойност 28 милиона с лихвите, 9 милиона са на мое дружество, а останалите пак на мен като физическо лице. В момента има процедура за капитализиране на вземанията. Предстои вещи лица да направят оценка и през септември ще има Общо събрание, където капиталът ще бъде увеличен до 28 милиона. И Тодор Батков ще има 68%, 0,1% ще бъдат акциите на досегашните физически лица. Има и кипърско дружество, което също е мое. То също ще има акции“, поясни Батков.

„Действително през 2011-а година говорих с Цветан Василев, като ние имаме договор за заем. Аз не отричам, че му дължа пари. На база на този заем 500 хиляди бяха предоставени на мен, а аз ги предадох на Левски. Познавам Пеевски. Пеевски си е Пеевски, но аз съм Тодор Батков. Кипърското дружество е мое, даже сега се активизирах и поисках удостоверение, което да покаже, че аз съм собственик“, каза още Батков.

„Не искам да давам оценки на никого, но опити за удари в навечерието на първенството след един не много успешен сезон, завършил по много емоционален начин, очевидно е, че някой пречи на Левски.“

„Изненадващо за мен е, че една „светла личност“, получила много блага, даде трибуна в своите издания на тази инсинуация. Той е известен с това, че не е помогнал на нито една благородна кауза, а напротив - е опропастил много бизнеси“, продължи Батков, който допълни: „Аз не се имам за светец, но Левски е свят“.