Капитанът на Литекс Николай Бодуров е подписал договор с Фулъм. Новината се появи първо във фенския сайт Fulham Mad и бе потвърдена за Гонг от сериозен източник.

Очаква се до часове централният бранител да направи своята първа тренировка с лондончани на лагера им в Австрия. Подробности около трансфера не бяха оповестени.

В последните години във Фулъм имаше сериозна българска следа. Звезда на тима бе Димитър Бербатов, а през отбора  мина и друг българин – Станислав Манолев. Любопитен факт е, че пред трансфер на „Крейвън Котидж“ бе младежкият национал Стефан Велков, но в крайна сметка сделката пропадна.

През миналия сезон Фулъм изпадна от Премиършип и през тази кампания ще се състезава в Чемпиъншип. Мениджър на клуба е немецът Феликс Магат.

28-годишният Бодуров е юноша на Пирин, а от 2009 година насам защитава цветовете на Литекс. В последните години той се утвърди и като неизменен титуляр в националния отбор на България.

Българският защитник може да направи неофициалния си дебют още в събота, когато Фулъм ще играе контрола срещу турския Ризеспор. Според Fulham Mad, в новия си отбор Бодуров ще играе с номер 22.