Още два мача от челната шестица на А група предлага програмата на днешния ден. Двубоите Ботев - Литекс от 17:00 часа и Берое - Локомотив София от 20:00 часа ще дадат отговор на това, кой от тези тимове ще се утвърди на третата позиция и ще започне да диша във врата на все по-затъващия ЦСКА. 

Ранната битка в Пловдив ще предложи много емоции на зрителите в Коматево, а останалите ще могат да я гледат в ефира на Diema, на нашата платформа Gong Play, в ефира на Дарик Радио, както и минута по минута в рубриката ни Директно

Двата тима нямат особени притеснения с контузени и наказани, което предопределя сериозна битка между тях. Пловдивчани няма да могат да разчитат единствено на френския си защитник Роман Инез, но той не е основна фигура в плановете на наставника Петър Пенчев. 

"Жълто-черните" навлизат във все по-добра форма и ще се надяват да удължат проблемите с отбелязването на голове на съперника си, който от началото на годината е отбелязал само две попадения. 

Ловчанлии обаче не са допускали гол във вратата си през 2015 г., поне в А група, и показват, че са в отлична форма. Същото е положението и при пловдивчани, които също нямат допуснат гол в мрежата си от началото на годината, а в последния кръг се поздравиха и с хикс срещу шампиона Лудогорец в Разград. 

Победа на Литекс ще означава почти сигурна трета позиция и изоставане от само две точки от второто място, където е неузнаваемо слабият през пролетта тим на ЦСКА. "Канарчетата" нямат шанс да са трети, но могат да скъсят максимално дистанцията от тази позиция, която гарантира квота за Лига Европа. 

Сериозна интрига ще има и в мача в Стара Загора между Берое и Локомотив. Тази среща започва в 20:00 часа в ефира на Diema Sport, на нашата платформа Gong Play, в ефира на Дарик Радио и в рубриката ни Директно

Ако столичани победят, със сигурност ще останат на третата позиция и ще смалят дистанцията от ЦСКА на две точки. Беройци пък са с възможност да застанат на това място при три точки на своя терен и издънка на Литекс в Пловдив. 

Домакините са с доста проблеми в защитата, защото няма да могат да разчитат на наказаните Владимир Зафиров и Веселин Пенев. Те получиха червени картони срещу ЦСКА миналия кръг при нулевото равенство в София. 

Старозагорци са поредният тим от челната шестица, който не е получавал попадение в мрежата си от началото на годината и това обуславя високото класиране на тима. Локомотивци пък показват все по-добра форма, а ветеранът Емил Гъргоров дърпа тима напред.

Кой ще е победителят от този сблъсък и как ще се завърже интригата около третата позиция, а защо не и втората, ще разберем само след часове.