Берое няма да разчита повече на защитника Михаел Ковачевич, научи Гонг. Той имаше договор с клуба до края на годината и няма да бъде подновен.

По този начин Ковачевич се превръща във втория футболист, който Берое освобождава след Иван Караджов.

Михаел Ковачевич не убеди с изявите си, че заслужава място в Берое. 

Михаел Ковачевич е роден на 6 март 1988 г. в Базел, Швейцария. Има хърватски произход, висок е 193 см и играе във всички зони на защитата.

Ковачевич е юноша на швейцарския Олд Бойс, но преминава и през школата на хърватския Динамо Загреб. През лятото на 2007 г. започва своята професионална кариера в словенския Копер. Още през зимната пауза обаче е продаден на шотландския Дънди Юнайтед.

Швейцарецът остава в Дънди Юнайтед три години, като за това време записва участие в 52 мача за тима във всички турнири. Най-голям брой мачове има през сезон 2009/10 г., когато печели и Купата на Шотландия. В турнира Ковачевич се разписва срещу един от грандовете - Глазгоу Рейнджърс при равенството от четвъртфиналите 3:3 на „Айброукс“. В преиграването на „Танадайс Парк“ неговия тим печели с 1:0.

През 2011 г. е продаден на хърватския Задар. Там играе само един сезон, в който записва участие в 7 мача.

През сезон 2012/13 г. отново се завръща в Шотландия, където облича фланелката на Рос Каунти. През този сезон има 33 мача във всички турнири за „лосовете“. През миналия сезон 2013/14 г. защитникът взима участие в 15 мача за тима Дингуол.