Берое вече има три сигурни нови попълнения за следващия сезон. По информация на Gong.bg новите играчи, които ще подсилят отбора от Стара Загора са Иван Коконов и Георги Божилов от Черно море, както и Венелин Филипов от Локомотив Пловдив.

Старши треньорът на Берое Петър Хубчев призна пред клубната телевизия: „ Имаме подписани договори с нови футболисти. На този етап са трима. Ще си позволя обаче с оглед към днешния ден да не съобщя имена. Не е тайна, че търсим на още няколко поста хора и при всички положения ще има още нови.“

В Берое работят усилено за привличането на нови играчи, като всички в клуба са си поставили за цел повечето нови попълнения на отбора да присъстват на първата тренировка на 15 юни, когато старозагорци започват подготовка.

Коконов, Божилов и Филипов ще преминат в Берое със свободни трансфери, след като договорите им с предишните клубове изтекоха.

Иван Коконов ще засили конкуренцията по фланговете в състава на Берое, а Георги Божилов ще даде още една опция на старши треньора Петър Хубчев в офанзивен план. 28-годишният футболист може да играе еднакво добре, както на върха на атаката, така и зад централния нападател. Венелин Филипов се познава с Петър Хубчев, като двамата работиха заедно в Черноморец Поморие. 24-годишният футболист се справя добре като десен и ляв бек.