Берое има доста проблеми в защита преди гостуването на Лудогорец от седмия кръг на А група. Старши треньорът Петър Хубчев има няколко въпросителни относно своя състав, който ще излезе на „Лудогорец Арена”.

Хубчев не може да разчита със сигурност на контузените Атанас Зехиров и Георги Динков. Това на практика означава, че Берое не е изключено да излезе в схема 3-5-2 срещу Лудогорец. В подобна формация старозагорци играха в последния си мач срещу Хасково.

В повечето случаи от началото на сезона Петър Хубчев залага на схема 4-3-3, но това ще наложи допълнителни рокади в защита, както и в халфовата линия.

Новото попълнение на Берое Михаел Ковачевич все още очаква да направи своя официален дебют за първия отбор, но е много малко вероятно да започна в титулярния състав на „зелените”.

Спортно-техническият щаб на Берое трябва да вземе решение и относно това кой ще застане на вратата. Както е известно, след гостуването на Литекс Иван Караджов бе наказан за един мач. Затова при победата срещу Левски на вратата застана Благой Макенджиев. Той обаче се представи отлично, заради което му бе гласувано доверие и в срещите със Славия в София и у дома с Хасково. С оглед на това, че Берое спечели и трите си двубоя с Макенджиев на вратата, а за 270 минути той допусна едва едно попадение, много е вероятно юношата на Пирин да пази и в Разград. В първите три кръга преди това пази Иван Караджов.