Собственикът на Левски Тодор Батков даде брифинг пред журналистите, по време на който коментира разминаването на клуба с Димитър Димитров-Херо. Той не бе категоричен затова кой ще води отбора за в бъдеще, но каза, че крайният срок за избор на нов треньор е 7 януари, когато тимът ще направи първа тренировка за 2015 г. Батков не пожела да се ангажира с името на Стойчо Стоев като най-сериозен вариант за треньорския пост, но каза, че не му се иска Георги Иванов-Гонзо да бъде похабен за трети път.

„Имах дълга среща с Херо, малко след приключването на събранието. Действително, Херо първоначално даде съгласие да поеме отбора след края на есенния дял. Положи много усилия във връзка със селекцията. Разговорът ни с него беше пределно откровен. Налице беше искрено желание от наша и от негова страна. По някои принципни въпроси обаче нямахме единомислие. В името на добрите ни отношения, той няма да поеме Левски“, каза Батков.

„Разминаванията ни бяха в една главна посока – броят на футболистите, които трябва да бъдат привлечени. Финансово имаме определени затруднения. Не мога да си позволя да освободим повече футболисти от предвиденото. Имаше и известни разминавания в концепциите на Херо с досегашния треньор и спортен директор. Искрено съжалявам, оставаме приятели. Димитър Димитров е голямо име. През далечната 1999-а положихме неистови усилия да го привлечем. И в условията на безмилостна конкуренция с Литекс той направи дубъл. Аз тогава нямах тежката дума – постъпиха несправедливо с него. Той е винаги добре дошъл. Засега треньорът е Георги Иванов, но не ми се иска да бъде похабен, бидейки за трети път треньор на първия отбор, ако не дай Боже не успеем напролет. Нямаме варианти, но има десетина дни, за да решим. Имахме разговор и с Георги. Херо потвърди нашите виждания за футболистите, които трябва да вземем. Ще търсим играчи поне на 4 поста – вратар, централен защитник, краен защитник, централен нападател, а също и външен халф. Няма да допусна лимитът на заплатите да бъде надвишен. Заплатите в клуба, включително в първия отбор са 250 000 лева.“

„ Треньор да бъде Стойчо Стоев? Всичко е възможно, но на този етап треньорът е Георги Иванов. Проведох с Херо изключително сърдечен разговор, който продължи 70-80 минути. Винаги съм го уважавал, но за да стане нещо, трябва и двете страни да са съгласни.“

„Да не влизаме в детайли, пожелавам му успех. Животът продължава.“

„За да се съберат двама души, трябва съгласие на двете страни. Фаталният срок за избор на треньор е 7 януари, но ще се постараем да решим въпроса до края на годината“, завърши Тодор Батков.