Звездата на Левски Антонио Аниете на 99 процента няма да остане на "Герена" след края на сезона, пише в. "Меридиан Мач". Изданието твърди, че испанецът е получил примамлива оферта от гръцкия гранд АЕК, която вероятно ще приеме.

Както е известно, договорът на Аниете със "сините" изтича в края на сезона, а на този етап той отказва да го поднови. Левски обаче не се отказва и контраатакува с пълен с бонуси нов договор. Една от клаузите е испанецът да запази 50% от правата си при бъдещ трансфер - нещо, което е уникално за "Герена". Към днешна дата именно АЕК е най-близо до подписа на Аниете. 

Клубът отиде при аматьорите заради жестока финансова криза през 2013 година. Две години по-късно АЕК води убедително в местната втора дивизия и със сигурност ще играе в елита на Гърция от новия сезон. Аниете е изградено име при южните ни съседи. 

В началото на годината той беше награден за най-добър футболист във втора дивизия на Гърция за миналия сезон. Нападателят стана голмайстор на групата с екипа на Ники Волос, който същата година спечели промоция за елита. Испанецът обаче си тръгна оттам, защото дълго време не беше получавал заплата. Такава е ситуацията и на "Герена"...

От съблекалнята на "сините" твърдят, че Аниете все още не е дал окончателен отговор дали ще остане в Левски. Всички обаче са наясно, че това едва ли ще стане.