Бразилските волейболисти демонстрираха огромно самочувствие и увереност в спечелването на световната титла още преди да са започнали решителните битки в елиминациите на Мондиала в Полша. 

Докато трите останали в битката за титлата отбори проведоха едночасови занимания в зала "Сподек" в Катовице, селекционерът на "селесао" Бернардо Резенде реши да пусне играчите си в почивка. 

Той им позволи да си останат по стаите в хотела или да вършат нещо, което сами си изберат, вместо да ги поти на терена в навечерието на полуфиналния сблъсък с Франция от 17:40 днес. Мачът ще бъде излъчван директно по Нова Спорт и на Gong.bg

Малко повече в залата останаха играчите на Германия и Полша, които ще се изправят един срещу друг във втория полуфинал днес. И той ще бъде излъчван директно по Диема и на Gong.bg, но е от 21:25 часа. 

Двата тима ще се опитат да се класират за финала в преследване на вторите си световни титли. Германците имат една като ГДР през 1970, докато поляците триумфират четири години по-късно. Домакините имат и финал от Мондиала през 2006 г. 

Поляците изглеждат като по-силния отбор и с повече шансове, защото досега имат само една загуба на шампионата, въпреки че играха с най-тежките съперници. Те паднаха само от САЩ и спечелиха срещу всичките си европейски опоненти. 

Германците минаха през иглени уши до тази фаза, а и не са особено успешни срещу европейци, защото са с две загуби и две победи срещу тях на първенството до момента. Единият им успех е срещу България.