Франция спечели своята група G от Световното първенство в Полша, след като победи с 3:2 гейма (25:20, 25:23, 22:25, 19:25, 15:9) Иран и по този начин се класира за полуфиналите. „Петлите” оглавиха групата, докато Германия остана на второ място, а Иран ще играе за петата позиция на турнира. Французите се нуждаеха само от един гейм, за да си осигурят не само класирането за полуфиналите, а и първата позиция.  

Франция и Иран започнаха много равностойно мача, като до първото техническо прекъсване играта вървеше точка за точка. „Петлите” все пак очаквано водеха с 8:7. Последва добра серия от французите, които дръпнаха с три точки при 11:8. След това на свой ред иранците успяха да изравнят резултата. Французите допуснаха много грешки в първия гейм, но успяха да наложат волята си. Те пречупиха своя съперник след второто техническо прекъсване, когато поведоха с 20:17 и 24:20, а накрая спечелиха първия гейм с 25:20.

През втория гейм двамата треньори пуснаха голяма част от резервните си играчи. Двата отбора се представиха много равностойно във втората част, която вървеше почти до края точка за точка. Французите дръпнаха с две точки – 16:14 при второто техническо прекъсване. След това обаче иранците направиха серия от 4 точки и поведоха с 18:16. Французите обаче не бяха казали последната дума и отново направиха добра поредица от точки и поведоха с 20:18. До края на гейма те задържаха преднината и и поведоха с 2:0 гейма, след като спечелиха с 25:23 точки.

Третият гейм отново вървеше точка за точка, но в неговия край иранците успяха да се възползват от грешките на френските играчи и спечелиха с 25:22.

В четвъртия гейм иранците бяха безкомпромисни и още в началото натрупаха много сериозна преднината при 11:6 и 14:8. В крайна сметка те изравниха резултата с 25:19.

В петия гейм французите взеха ранна преднина от 3 точки за 7:4. Смяната на полетата дойде при 8:5 за Франция. „Петлите” увеличиха своята преднина при 12:6. До края на мача Франция удържа преднината си и спечели с 15:9.

Франция спечели групата с 5 точки, Германия завърши с 3, а Иран с 1.

На полуфиналите Франция ще се изправи срещу Бразилия, който завърши на второ място в своята група. В другия полуфинал Полша ще се изправи срещу Германия. В двубоя за петото място един срещу друг се изправят Русия и Иран.