Жребият за Европейското първенство по волейбол за девойки под 17 години, на което България е домакин през тази година, се тегли утре, 13 февруари (вторник) в София. Церемонията ще се проведе в столичния Парк хотел Витоша, като започва в 10:00 часа.
 
Представители на Европейската конфедерация по волейбол - ЦЕВ ще присъстват на събитието, като участие в жребия ще вземат Сдеслав Барач, президент на журито за Европейското първенство и Свободан Милошевич, член на журито на Европейското и координатор на спортно-техническата комисия на ЦЕВ.
 
Шампионатът на Стария континент за девойки U17 ще се проведе от 13 до 21 април в София. Мачовете ще се играят в две столични зали, съответно "Христо Ботев" и тренировъчната зала на "Арена Армеец". Тимът на България е воден от треньора Стоян Гунчев, който изведе националките под 16 години до бронзовите отличия на Европейското първенство в София през 2017 година.

Припомняме, че България огранизира първото по рода си Европейско първенство за девойки под 16 години, което се проведе в София и Самоков. Поради големият интерес към него, от Европейската конфедерация отново избраха нашата страна за втора поредна година да бъде домакин на Европейско първенство, този път под 17 години.