Българската федерация по волейбол представи новия си основен спонсор за Световното първенство, на което страната ни ще бъде домакин заедно с Италия този септември. От днес Националната лотария ще подпомага Федерацията, а логото на компанията вече ще стои на екипите на националния ни отбор.

Договорът за партньорство бе подписан пред медиите от президента на БФВ Данчо Лазаров и управляващия съдружник на Националната лотария Милен Ганев. Вицепрезидентът на Федерацията и председател на организационния комитет на Световното първенство Любо Ганев разкри, че това е най-големият партньорски договор в историята на БФВ.

Впоследствие Данчо Лазаров разкри, че става дума за сума от 600 000 лева.

"За нас е удоволствие да поставим началото на това партньорство. Мисията на това сътрудничество е да предизвикаме съдбата и националният ни отбор да ликува със световната титла през септември. Възнамеряваме да дадем възможност на всеки, който иска да подкрепи националите ни, да го направи и да е част от мача", коментира Милен Ганев.

"Ние от Българската федерация по волейбол ценим партньорството си с Националната лотария. Надяваме се, че сътрудничеството между двете страни ще продължи и след провеждането на най-големия волейболен форум", каза Лазаров.

Световното първенство по волейбол ще се проведе между 9 и 30 септември в България и Италия. Градовете у нас, които ще приемат срещи от надпреварата, са София, Варна и Русе. На италианска земя ще се играе в Рим, Милано, Болоня, Флоренция и Бари, а финалът на 30-ти септември ще се играе в Торино.