Тони Зетова е с възпален ахилес, но лекарят на женския ни национален отбор по волейбол очаква тя да бъде готова за мачовете със Сърбия от Европейската лига през уикенда. „Тони има малко възпаление на ахилеса. От вчера е по-добре, а в сряда има нов преглед. Дано да имаме възможност да я видим поне в единия мач срещу Сърбия в Габрово”, каза пред Гонг селекционерът Драган Нешич.

Волейболистките ни се класираха за Финалната четворка на Европейска лига`2010 в турската столица Анкара на 24 и 25 юли след двете победи над Великобритания. В Габрово тази събота и неделя пък срещаме сръбкините, които са трети в света. Сблъсъкът България – Сърбия ще определи лидерът в група А на надпреварата. Срещите са от 19 часа.

„Нашата основна цел бе да се класираме за финалите и успяхме за втора поредна година. Сега ни бе малко по-лесно като направихме доста сериозен резултат – 9 победи и само 1 загуба. Трябва да искаме да спечелим Европейската лига! Имаме отбор, който ни позволява да мислим така. Искам да подготвя момичетата да играят поне финал, а на него ще ни трябва малко и късмет. Трябва да направим една крачка напред – миналата година бронз и трето място, сега да сме първи или втори. Финалът е тото”, сподели още Драган Нешич.

Новината покрай старши треньора на волейболистките ни е, че той си намери нов клуб. „Все още е неофициално, на се разбрахме да поема тима на Конелиано в Италия. Този тим не е от Серия А, но се разбра да купи правото за участие в елитната Серия А1 на бившия ми тим Монтескиаво Йези. Така пак ще съм в Италия, но само няма да можем да играем този сезон в евротурнирите, за което само съжалявам”, похвали се Нешич.

Националките ни искат да постигнат две победи над Сърбия като домакини за самочувствие, за престиж, а и за да зарадват все по-многобройната си публика в зала „Орловец”.

„Абсолютно е така. Искам да благодаря на феновете, които са все повече и повече. Снощи срещу Великобритания залата бе почти пълна, а срещу Сърбия очаквам да няма места. Няма да е лесно в следващите два мача защото са 3-ти в света, отлични в Европа и много класни. Не искам да казвам, че сме фаворити срещу тях, защото това не е така. Имаме още много да работим, да се учим, за да достигнем сръбкините. Този тим е за уважение”, коментира Нешич следващия ни противник, който единствено ни е побеждавал в груповата фаза на Европейската лига това лято.

Гледай на живо световното първенство по волейбол в Италия с туристическа агенция "Галера" от 24 септември до 10 октомври.